Skal till datorn

Jag hittade en riktigt bra sida med prylar till datorn HÄR . Själv är jag sugen på ett nytt "skal", gillar dessa två
image252image253

Att jogga

Ibland känner jag, varför joggar jag? Jag gruvar mig för att ta mig iväg men när man väl kommit in i andra andningen och när man kommit hem, känner man stolthet och så glad att man tog sig iväg på denna joggingrunda. Av joggingen förbättras min kondition, jag håller formen, blir piggare och gladare...

Just nu är jag i den sitsen,
jag har träningskläderna på mig och laddar ipoden, det är fint väder ute men ändå har jag ingen lust att ut och springa. Det är denna känsla efteråt som jag strävar efter och det är den som får mig attdra mig ut och jogga min runda.

Joggar du? Tips på bra träningsbloggar för att hålla i motivationen?

image251'
Prinsessan Madeleine - Pink - Kate Hudson- Anne Hathaway

Träning, vecka 18.

image249Missat mycket träning nu i och med att jag jobbat väldigt mycket, men denna vecka blir lugnare och mer tid till kompisarna! :)

Veckans motivationsbild: Angelina Jolie i Tomb Raider 2
Varför?: Privat tycker jag att Angelina Joile är alldeles för smal och ser inte alls hälsosam ut men i Tomb Raider filmerna med en vältränad ochs nygg Angelina, gillar jag hennes utseende!

min vecka:
Måndag: Cirkelträning (träningsdvd) 30 min
Tisdag: Jogga 40 min
Onsdag: Längdskidor
Torsdag: Cirkelträning (träningsdvd) 30 min
Fredag: VILA
Lördag: Jogga 40 min
Söndag: VILA


Svar om min och Cindy Craawfords likhet finns i det förra inlägget.

Cindy har en med!

Vad är det jag har gemensamt med Cindy Craawford?
Ledtråd:
ett grej utseende mässigt.
image247image248

SVAR: Vi har båda en leverfläck ovanför läppen och även på samma sida.

Nytt till sommaren

Jag vet. riktigt dålig uppdatering än vad som är vanligt, men när jag jobbar har jag ingen tid till annat än att jobba, äta och sova...
Dessa grejer har jag köpt på svensk mark, nu blir det att leva snålt till lönen i maj.

Skor från DinSko & Parfym, Heiress av Paris Hilton
image243image246
"Sienna Miller" klänningen/linnet från Glitzy
image244image245

Stoppa mobbning

Tjej som kille. Gammal som ung. Utlänsk som svensk. Överviktigt, normalviktig som underviktig. Med glasögon som utan glasögon. Stor som Liten.
Det finns överallt, hos vem som helst. Mobbning. Alla ser det men varför är det så få människor som gör något åt det?
Jag tycker Friends reklamsnuttar är väldigt gripande och verkligenheten kommer ifatt en. Jag tycker dem visar hur elak världen är där ute, när alla ser men låtsas att inte se.


STOPPA MOBBNINGEN!

det nya jobbet

Nu är det verkligen dags för ett inlägg, eller ja det var dags för längesedan. Men internet har krånglat och jag har varken varit hemma hos mamma o pappa eller haft tid för datorn.

Nu är det en vecka sedan jag kom hit från Paris. Det känns så konstigt. Det känns som att Amanda är kvar där nere, pratar franska, umgås med sina underbara kompisar, promenerar i solen och kollar på de vackra byggnaderna.    Men.... det gör hon inte.  Jag är verkligen 2 personer.

image2422 dagar efter jag kommit hem började jag mitt nya jobb: tågvärd på mittnabotåget Sundsvall-Östersund-Åre-Storlien.   Jag tycker jobbet passar mig riktigt bra, jag träffar mycket människor och turister, svarar på frågor och servar dem.
jag jobbar 07:30-20:40, 7 dagar i sträck. Det är väldigt långa dagar och tufft men efter denna jobbarvecka är jag ledig en hel evcka, underbart!
Så då har jag tid att göra vad jag vill, detta kommer jag jobba med till höst iallafall sen får ci se om det även blir längre fram också. Det är dags att börja tänka på framtiden igen.

Anonym till Officiell

image241Jag läste hos KarinOlofsson, att hon skrev om tidningar som namnger människor i händelser som detta nu med Engla att man vet att han heter Anders Eklund, bor där och hur han ser ut och vilka som är hans familj.

jag skulle också vilja ta upp detta ämne för när är det ok att göra någon från anonym till officiell egentligen?
När denne har erkänt något? inte har egna barn? Hur vet tidningar när det är ok att namnge en person?


Min åsikt
Jag tycker att personer som är inblandade i brott, olyckor, mord osv ska vara anonyma, vare sig dem erkänner eller inte. Jag tycker ändå man ska visa respekt mot personens liv och dennes familj.
Man behöver inte strö salt på såret.

Storstäd

Det kändes riktigt underligt att vakna upp i ett rum men alla mina minnen, ett rum som jag inte har bott i sedan maj 2007, att kolla ut genom fönstret och se snö och fjäll, ingen hund. men ändå känns det helt naturligt på ett sätt med.
Nu har jag storstädat rummet, packat upp allting och sorterat, slängt en massa
Så här ser det ut när jag städar...  men nu är det fint fint :)
image239
Snart ska jag nog ut och åka lite längdskidor i solen.
Imorgon blir det första arbetsdagen, snabba puckar här men det är kanon! :)

Tomrum

Mitt rum är helt tomt. Inte en enda Amanda pryl kvar där inne. Min stora tunga väska stâr vid dörren och väntar pâ mig.
Jag har sagt hejdâ till familjen. Det gick bättre än jag trodde, visst grät vi en skvätt men det gick bra. Nu är det hunden kvar..

Jag tror faktiskt att han fattade imorse när jag vaknade att jag ska âka. Han var ledsen. Varje morgon är han jätteglad för han vill ut pâ vâran morgonpromenad men imorse stod han bara vid fönstret och kollade ut..

Marie ropa pâ mig igâr kväll när hon skulle sova, "Amanda, kan du lova att du ska komma tillbaka sâ vi kan gâ pâ Disneyland i sommar?"     Det lovar jag!  Vi har inte kunnat gâtt, hon har varit sjulk varenda gâng viskulle iväg...

Nu ska jag âka iväg, Carolina och Josefin ska vinka av mig. Det kommer bli jobbigt men denna gâng är jag inte rädd.

Nästa blogginlägg är frân Sverige. Det var längesedan...  En ledsen eller glad Amanda, det fâr vi se dâ..

Träning, vecka 16.

image238Veckans motivationsbild: Britney Spears
Varför: Pâ denna bild tycker jag att hon evrkligen har en snygg, hälsosam och vältränad kropp.jag läste nyss att hon har tappat 8 kg, sâ hon har vilja och glöd! kämpa pâ!

Riktigt svârt att planera träningen för denna vecka. Eftersom jag kommer till Sverige imorgon natt sâ vet man inte hur mycket snö som är kvar? ska jag jobba? Har jag tid?   Men det ska nog funka! :)

Mândag: Jogga 60 min + Stryka (Hela kroppen) 3x15
Tisdag: Powerwalk 30 min + Längdskidor 5 km
Onsdag: VILA
Torsdag: Längdskidor 5 km + Styrka överkropp 3x15
Fredag: Jogga 50 min + Styrla underkropp 3x15
Lördag: VILA
Söndag: Stavgâng 60 min

Strömberg's i Paris

Familjen Strömberg kom till Paris igâr kväll. Jag mötte dem pâ flygplatsen och sâ âkte vi tillsammans taxi till deras hostel.
Jag träffade dem idag, dâ hade dem varit pâ Sacre Coeur och LaFayette. Jag följde med dem till Notre Dame och kollade shopping pâ väg mot Hallarna. Nu är jag hemma igen och väntar pâ Marie, hon har varit magsjuk i tvâ dagar och skippade skolan imorse men gick dit nu i eftermiddag. Imorrn är det DisneyLand planerat för mig och Marie.
image237
Lillebror, Pappa, Mamma och Lillasyster pâ väg till Notre Dame

Bloggar jag läser. Del 3

1. Karolin
image236
Det var inte längesedan alls jag upptäckte Karolins blogg. Och den fann mig i smaken direkt.
Det jag gillar med Karolins blogg är att hon varierar mycket och hon skriver även om träning, vilket jag tycker finns för lite av i bloggvärlden.

2. Shopaholic Mamman

image233
Alltid händer det nâgot hos Shopaholic mamman. Fina dagens outfitar, nya inköp och massa tävlingar att vara med i. Helt klart värt att hâlla sig uppdaterad pâ hennes blogg.

3. Natacha Peyre
image234
Egentligen skulle jag nog inte läsa denna blogg om hon inte var Natacha Peyre. Jag gillar att ha koll pâ vad officiella människor har för sig hela tiden  :)

Sas försöker luras

uuusch vad arg jag blir!
En kvinna frân SAS ringde nyss och sa att dem ändrat tider för mitt flyg till Sverige pâ tisdag. "Ok" tänkte jag.

Dâ skulle jag âka kl 1500 frân Paris och frân Stockholm kl 1915 sâ är jag i östersund en timme senare men nu när jag skrev ut den nya biljetten sâ stâr det att jag ska âka frân Stockholm kl 2250!!
Vad är detta?   Jag ringde och dem ville att jag skulle stâ i kö 13 minuter, nejdu!

Jag är arg! Jag som precis läser boken "att välja glädje" men just nu är jag arg sâ jag vill kapa vingarna pâ SAS flygplanen!
image232

Lika sâ olika

image231Lika bikini men olika kroppar.
Bâda är smala, men skulle man säga att bâda är i form? Det skulle inte jag.

Bâda tränar säkert men Nicole Richie skippar matbiten och det syns pâ den magra kroppen. Jessica Alba äter rätt och skapar synliga och slanka muskler istället.

Det är det som mânga tjejer missar att man borde äta rätt för att mâ bra inte bara sikta pâ att "bli smal". Mat och träning gâr hand i hand om man vill vara i god form.

Att vara i god form för mig är att vara hälsosam och mâ bra.
Har ingenting att göra med hur smal man är.

Vilken föredrar ni?

Ordningochreda prylar

image228Jag älskar ordning och reda. Det är nâgot jag fâtt det senaste âret, kanske kom med vuxenfasonerna. För jag har aldrig gillat att städa,tänka pâ att hâlla ordning och Brorsan sa att jag hade Mount Everest pâ mitt rum, vilket var en klädhög.
Men inte nu längre..

Till Marie, som var precis som mig när jag var 12 âr. Man är i början av tonâren och har dâ mycket tjejgrejer kvar och även en del leksaker och ordning och reda existerar inte i rummet. Bort tappade grejer är vardag.

Sâ nu när hon fyllde âr i helgen köpte jag ett smart ställ att hänga sina örhängen pâ. Ett steg närmare ordning och reda...

Snö i Paris?!

Detta var det första jag sâg när jag vaknade mândagmorgon och skulle släppa in lite friskluft!
SNÖ! i Paris?! I april?!   Familjen var lika förvânade, för i Paris snöar det aldrig...  Men det lâg bara kvar lite pâ bilarna o lite i träden typ 2 timmar sen var det sol o fint igen.
image227

inget krângel bara shopping

Det blev inget inlägg igâr eftermiddag för det krânglade ännu en gâng med att lägga ut bilder och jag tycker bilder betyder mycket i ett inlägg sâ jag sket i att publicera nâgot helt enkelt.
Varit i staden och hängt med Carolina och Josefin. Lika mysigt som vanligt och nu har jag precis slängt i mig lite skaldjursröra o fisk.

Detta är shoppingen sedan förra veckan.

Svart Kappa. Det stod 39 euro pâ den och när jag kom till kassan sa kassörskan "25 euro tack". Amanda höll minen och gav damen den lilla summan. Letade efter en realapp senare men hittade inget.
Guld Ballerina. Jag kände att jag behövde mina egna gyllene skor.
Svarta stövlar. Ja jag vet att vi gâr mot sommartider och man ska ha lätta skor men jag mâste ha svarta stövlar till kalla sommarkvällar.
image224image225
image226

Träning, vecka 15

Uuuush säger jag vad högskoleprovet gick dåligt. Jag lider inte av det så mycket eftersom jag inte ska plugga till hösten, utan jag gjorde bara detta på prov. Men får se hur resultatet blir...


Förra veckan tränades ingenting eftersom jag hade urinvägsinfektion och problem med bla magsjuka så jag hoppas alla baciller har försvunnit nu. Denna vecka blir det verkligen träna järnet, har ökat på konditionen och kör 4 ggr denna vecka. Det ska bli riktigt härligt att få vara i farten igen.


Veckans motivationbild: Jessica Alba
Varför?:  Hon ser vältränad och hälsosam ut. Hon är inte för smal sâ det syns att hon äter och mâr bra. Magen är att dö för!

image223MÅNDAG

Kondition: Jogga 60  min

Styrka: Överkropp 3x15 (armar,mage,rygg)

TISDAG

Kondition: Jogga 50 min

Styrka: Underkropp 3x15 (vader,lår,rumpa)

ONSDAG

Kondition: Powerwalk 30 min

Styrka: -

TORSDAG

Kondition: Jogga 50 min

Styrka:  Överkropp 3x15 (armar,mage,rygg)

FREDAG

Kondition: Powerwalk 30 min

Styrka: Underkropp 3x15 (vader,lår,rumpa)

LÖRDAG

Kondition: Jogga 60 min

Styrka: Rumpa,rygg,mage 3x15

SÖNDAG

Vila


Bildproblem

Nu har jag försökt flera ggr under dagen att lägga ut lite bilder pâ grejer jag köpt de senaste dagarna.
Men det gâr inte att ladda upp bilderna pâ blogg.se
Ibland blir jag sâ less.

Jag har iallafall köpt present till Marie som fyller âr imorrn och även till min bror som fyller 14 âr idag, men den fâr han när han kommer hit till Paris den 10 april. Ska bli härligt att träffa familjen :)

Imorgon ska jag upp tidigt för att âka iväg och göra högskoleprovet. Ska göra det pâ internationella skolan utanför Paris, det kommer nog gâ bra. Det fâr gâ hur det vill för jag kommer ändâ inte plugga till hösten men kul och se hur allt funkar och jag kan göra det fler gânger om det skiter sig.

Nâgon som gjort det eller ska gôra det imorgon?

Ett inköpt minne

Om 11 dagar lämnar jag mitt Paris, mitt andra hem. Det känns trist men jag har vârldens finaste minnen frân denna stad och den ligger inte längre bort än 3 timmar flygväg.
Sâ jag kände att jag ville ta med mig en bit av Paris hem, nâgot som jag kan ha kvar längre än en tröja.

Det blev en tavla:
Fotot är taget av den franske fotografen Robert Doisneau och bilden är tagen vid Hôtel de Ville, Paris 1950. Sâ den kommer alltid finnas i mitt hem och pâminna mig om vackra Paris.
image222

Min lât

Min lât: David Guetta "Love dont let me go"

Härligt att jag är i Frankrike,  David Guetta är fransman sâ är han väldigt känd här. Love it!
Din lât?

Jag bär pâ allt det onda

Nâr jag inte trodde att det kunde bli värre med urinvägsinfektionen. Jag har avrit uppe hela natten men magvärk och kräks. Sâ just nu: Urinvägsinfektion, magsjuk (diarré och kräks), sömnbrist och jag kan inte äta.
Sâ hälsan är inte pâ toppp just nu. Ha en bra dag allihopa!

Jag har suttit och kikat lite pâ facebook vad människorna har för sig. Synd att man inte kan snoka pâ de som inte är ens vänner. Jag är nyfiken!  Men känns bra att dâ kan ju ingen av mina ovänner snoka pâ mig :)
image221
Använder du facebook?

Upp mot toppen

Men ett litet negativt inlägg förra gângen sâ kommer ett bättre nu. Usch jag blir sâ trött av antibiotikan sâ jag har sovit hela dagen. Blir inget tränings schema denna vecka eftersom jag vet inte när jag kommer mâ bättre. Om jag mâr bra imorrn ska jag nog köra en powerwalk men joggningen väntar jag med till helgen.

Âh vad jag älskar när jag ser hälsosamma människor. Bâda MaryKate Olsen och Lindsay Lohan har haft tuffa tider med knark och ätstörningar. Se vilka pinglor dem är nu, hoppas dem fortsätter uppât mot toppen! :)

image219image217

Urinvägsinfektion, pâ riktigt

Ja i söndags fick jag urinvägsinfektion, sâ jag gick till doktorn igâr för att fâ medicin.

Jag har väldigt mycket problem med mina urinvägar, haft det i flera âr. Det kan svida ganska ofta fast att läkarna inte hittar bakterier eller nâgot fel sâ gör det ont.
image216
Kom ihâg en läkare som frâga "kan du leva med det här nu?" bara för att han inte hittade nâgot, dâ blev jag sâ övergiven "Jag är här för att fâ hjälp, jag kan inte leva med detta hela mitt liv! hjälp mig nu!!!"   Jag hatar läkare.. Om dem inte hittar nâgot sâ skiter dem i det, det är det dem gör..  Jag fâr kämpa o dem gör inte ett piss.
Samma grej varje gâng, läkarna ser ut som frâgetecken och jag förklarar allt  blablabla
Hur länge tar det innan nâgon kan hjälpa mig och säga, "detta är felet, ta detta och allt blir bra igen."

Nu ska jag gâ och lägga mig i sängen och tycka synd om mig själv.
Jag vill ha stöd, INGET medlidande

RSS 2.0