nytränad och klar för stranden

Det var längesedan jag hade sovmorgon. Snart 2 veckor sedan.
Det är jobb. det är begravning och idag var det gyminstruktion på Jocks där jag är medlem.

Jag har tränat där ett tag och jag pratade lite med receptionisten som även är personlig tränare o hon tipsade mig om att ta en gratis instruktion på maskinerna, det lärde jag mig mycket på! Och jag gillar att lära mig nya saker, fick även ett litet eget träningsprogram.
Allting gratis! Så om ni är medlem på ett gym, kolla om ni kan få instruktion så ni vet att ni tränar rätt och använder rätt inställningar på maskinerna.

I eftermiddag åker jag hemåt med Pappa. Nu ska jag dra till sjön bada o sola lite. få lite mer färg. Alltid skönt!
Jag tog mitt första dopp i söndags, det var riktigt skönt!

OUTFIT
Glasögon: Prestige
Linne/tunika: Åhléns (present)
Kortbyxor: VeroModa
Väska: Promod (från Paris)

Lite uppdatering nuförtiden pga tidsbrist.
Jag vill kunna prioritera bloggen mer, så nu ska jag göra det!
Som Caroline säger: "dålig uppdatering, du är ju värdelös!"  haha   jag vet!

Ännu en födelsedag

I lördags fyllde jag 20 år. Och det skulle firas!
Under dagen var jag hos mamma o pappa med släkt, bara myste och käkade jordgubbstårta.

På kvällen blev dte fart. Kom lite tjejer till min lägenhet. Dem hade fin fina presenter och glatt humör. Det kund einte bli bättre!

Caroline öppnar min champagne


Vi drog ner till hamnen, var på stråket och dansade.


En kille leker apa i lyktstolpe


Tack så mycket Linnéa för tanken! Jag blir inte alls deprimerad..   hahaha


En kanon födelsedag. Tack för ni som gjorde den bra! :)

Hurra Hurra Hurra Hurra!

Idag är man 20 år. en ålder alla längtar till?  njaa  jag vet inte jag, jag var ganska nöjd att vara 19 år, nu har man ingen ålder att sträva efter längre... :P
20 år fyller jag idag. Jag vaknade av sång, frukost o paket i sängen av familjen. Sedan kom även Farmor, Farfar, Morfar, faster o kusiner på besök. Ännu mer paket, fika och tårta!
Jag är född på rätt dag, jag har alltid finväder på födelsedagen! riktigt bra!Ikväll blir det lite fest hos mig med tjejerna och sedan stråket nere vid hamnen i Östersund.
nu börjas det!

När ett liv tar slut

Idag har jag varit på begravning. Det är bara den 4:e begravningen i mitt liv, jag tycker det är väldigt jobbigt att gå på sådana. Se mina nära o kära ledsna och gråtandes får mig att känna sån sorg. Ingen vill se sina nära ledsna.

Idag var jag på 2 av mina kusiners pappa bregravning. Han avled hastigt och oväntat, ingen var beredd och mina kusiner var dem första jag tänkte på när jag fick höra dödsbudet.
Jag känner medlidande, ändå kan man inte säga till dem "jag vet hur du känner" för det vet jag inte. Jag vet inte hur det känns att få en pappa bortdragen ifrån sig utan att kunna göra något. Jag krama dem hårt och visade mitt stöd och medtröst, och jag hoppas att livet går uppåt för dem snart nu när begravningen är över. Ett försök att komma tillbaka till vardagen och inse att pappa inte kommer att vara med i den något mer. Utan bara som ett minne.

Så verkligheten kom ikapp mig idag. När jag såg de flesta av mina kusiner på bregravningen med mina fastrar o farfar. Vad alla växer upp. Livet går.. Det känns inte så långt bort sedan vi var små när vi lekte och busade tillsammans.
Ju äldre vi blir ju mer jämngammal blir vi alla. Vi är alla vuxna nu. Det fick mig också att känna sorg, att inse att minnen förblir minnen och kan inte upplevas igen. Vi vet det men ändå blir vi sorgsna när tanken kommer ikapp.

Mannen som sjöng på begravningen kände den avlidne. Och han hade faktiskt sagt för många år sedan : "Han ska sjunga på min begravning" och det gjorde han idag. Vilken mäktig röst. Den som berörde mig mest var när han sjöng Tommy Körbergs "Stad i Ljus" då kom det många tårar.


Kom ihåg att hålla om era nära och kära, så ni minns alla fina stunder när denne lämnat livet här på jorden.


Prästen berättade en dikt om döden som löd: Jag ser en segelbåt segla mot horrisonten. Jag ser den inte längre. Det är som döden. Den försvinner ur från min syn men någon annan tar emot denne på andra sidan.


Vi vet att alla liv tar slut en dag, men när ett liv tar slut blir vi lika sorgsna varje gång. oväntat som väntat.

Shoppping i Paris

Efter en vecka i Paris så blv man inte inte tomhänt hem. Det var slutspurten på den stora sommar rean så jag fyndade ganska bra :)

Hårborste. Örhängen och Parfym (Intimately by Victoria Beckham) köpte jag på vägen ner i Taxfree.
Skorna köpte jag billigt i Paris, dem är lite stora men dem funkar bra ändå.

Jag köpte även ett fint nattlinne.

Paris är FÖR bra

Veckan i mitt Paris blev mer än lyckad. Den veckan var alltså FÖR bra. Detta fick mig att undra ännu mer.. vart är det jag hör hemma?
Vädret i Paris var växlande under veckan men varmt. Pefekt storstads väder.

Philippe bjöd in oss till hans föräldras hus utanför Paris. Vi grillade och drack vin hela kvällen.


För att jag valde att åka just denna vecka till Paris var för en lite extra speciellt datum. Den 14 juli, Frankrikes nationaldag.
Det var en riktig fest. Träffade Josefin's underbart trevliga familj vars Pappa vägrade nästan att gå hem från Josefin o Philippe( Vi hade det alltså väldigt trevligt). Vi kollade fyverkerier vid Eiffeltornet och hade lyckorus i hela kroppen.


Jag fick mitt uppdrag gjort. Jag besökte 2 parker. Och min näst sista dag tog Philippe med mig och Josefin för att bada och sola.


En perfekt vecka är den bästa motiveringen jag har...
Jag tänker nog på Paris varje dag, på mina vänner och ibland pratar jag franska med mig själv.
Jag kommer tillbaka i december en vecka till :)    Jag längtar redan...

Paris calling

Lyckas stänga den överfulla resväskan. Diskat. dammsugit. slängt soporna. övervattnat blommorna. Dragit ut alla kontakter. Nu är jag färdig att fara.
Jag lämnar lägenheten och Sverige för en vecka i mitt Paris.
Mina vänner. Mina gator. Mina baguetter. Min svenska brytning på franskan. ÅH vad jag skanar det och det är underbart att veta att ikväll när jag somnar, somnar jag i mitt Paris.
Mitt humör är på topp.

Nu drar jag, Paris calling!

Jobbarveckan = inget annat liv veckan

Jag jobbar 07:40-20:40 när jag jobbar. Men då jobbar jag 7 dagar o sedan är ledig 7 dagar vilket är rätt nice. Men under jobbarveckan slarvar man ganska mycket med många saker.

Mina tvätt påsar = inga rena kläder(nästan)
Lösning:
Tvättade några maskiner


Massor av disk = slut på tallrikar, ätit mat med sked osv.
Lösning:
Skrubba skrubba o en massa skum.


Massa plopp ätandet
Lösning: 40 minuters jogging


Då är nog mina äckelproblem lösta nu, för tillfället.
Känns mycket bra :)

Les Parcs de Paris

Det som jag missade under tiden jag bodde i Paris var alla parker som finns i staden. Visst kanske det inte är en höjdare att vara i parker under vintern men när jag åker dit på onsdag, så ska jag se till att se lite av Paris parker nu i sommarvädret.


Parc Monceau & Bois de Vincennes


4 Dagar = Paris
20 Dagar = 20 årsdagen
25 Dagar = Storsjöyran

LÄNGTAN.

RSS 2.0