Australia Day

I tisdags (den 26:e) var det Australia Day har och det firades ordentligt. Martin kom till oss fran Logan sa hamtade Brett oss vid lunch tid. Brett traffade jag och Caroline i SydAfrika och har i Surfers Paradise forra aret nar vi backpackade. Vi akte med honom en bit bort till broadbeach park dar hans vanner grillade och spelade cricket. Da traffade vi aven Ben och Sean som var med Brett i SydAfrika forra aret, det kanns lite konstigt att traffa personer pa annan plats nar det har gatt sa lang tid men det var riktigt kul. 

Vi hade riktigt trevligt och ett dopp i havet hann vi med ocksa innan vi drog vidare till en hemmafest dar vi traffade annat folk och badade i poolen. Kan inte saga annat an att dagen vart ganska lyckat med trevligt folk och fint vader.

Nu har vi haft varan forsta mulna dag, vilket ar lite trist men jag tror huden tycker det ar skont att fa vila lite fran solen 1 dag iallafall.

Vi pyntade varan framsida med Australia ballonger.


Pa stranden och i parken


Jag och Ben


Vi har lite djur omkring oss dar vi bor. En liten kackerlacka i badrummet som heter Stig, men honom gillar vi inte och sist vi skulle vraka honom fran lagenheten sa smet han. Sa nasta gang ska han fa..
Grannens katt som jag och Caroline har dopt till bernie (fast att det ar en tjej), satt utanfor var dorr for att jag hade klappat den pa huvudet, 2 strykningar och hon blev helt kar. Men inne hos oss far hon inte vara, da blir vi nog aldrig av med henne.

Vi har en liten odla i koket som vi har dopt till Conrad. Han ar valdigt blyg och haller sig undan mycket sa han ar valkommen eftersom han ater smakrypen som vill vara inne hos oss.

Har ar mitt nya hem

Vi har haft varan forsta natt i varan nya lagenhet. Jag sov lite oroligt, vaknade nog varje timme men caroline sov som en stock. Kanns lite ovant att sova i varsitt rum men det ar riktigt skont att ha sitt eget rum med sina grejer och kunna stanga in sig dar och halla pa med sitt nar man vill vara ensam. vi bor i en 2:a med 5 min gang till centrum och 10 min gang till havet.

Om ni vill skicka nagot hem till mig sa ar detta min adress:
Amanda Stromberg
1/45 Peninsula Drive
Surfers Paradise QLD 4217
Australia


Har star jag vid varan ingang. Vi har lite utemobler dar vi har bestamt att tillbringa manga frukostar framover. Till hoger har vi ett litet myshorn, med en "gungfotolj" och ett eget tillverkat betongbord.
 

Nar man kommer in hamnar man i vardagsrummet dar vi har 2 soffor, litet bord, nagra tavlor och tv. Langre in ar koket som ar fullt utrustat och dar vi aven har en alskad tvattmaskin!


Till hoger om vardagsrummet ar mitt rum ratt fram, till hoger ar Carolines rum och till vanster har vi wc.


Har ar mitt rum. Det till vanster som man inte ser ar en stor garderob, det som behover inforskaffas ar en spegel.


I varat kok har vi en bakdorr och dar ute vi har hangt upp en tvattlina.


Husets bakgard. Man kan se lite av de hoga husen i centrum. I floden kryllar det av mindre hajar just denna sasong, sa vi tanker inte bada dar. Men vi funderar pa att hava in smafiskarna som husdjur ;)


Vi har det bra och vi borjar fa en fin solbrannhud nu :) Jobbsokandet vantar jag lite med, jag vill vara ledig ett tag till och njuta av staden, havet och stranden. Vanner&Familj: Om ni vill ha mitt australienska mobilnummer sa kommentera har sa skickar jag ett sms.


LAGENHET!

Jag och Caroline borjade igar formiddag att leta lagenhet till oss och 3 timmar senare hade vi en! Vi borjade att kolla annonser pa internet sen gick vi till GoldCoast Accomondation da vi fick en nyckel till en delvis mobelerad lagenhet som vi gick och kollade pa. Den lag precis vid vattnet och hade en jattefin uteplats och den var stor med mycket forvaringsutrymmen MEN det fattades en sang och hyran var ratt dyr.

Nar vi lamnade den sa passade vi pa att spana in en lagenhet vi sett pa internet och vi ringde killen som hade annonsen och han var i narheten sa han kom dit. Vi gillade denna mer. Alla grejer fanns dar och den var nara till allt + att hyran var lagre. Sa vi fick aka till hans kontor och skriva papper och sen fick vi skjuts tillbaka. Snacka om flyt vi hade, efter bara nagra timmars letande har vi nu en lagenhet (2 sovrum) som vi flyttar in pa torsdag!I sondags var vi ut pa en liten battur och badade i sjon. Vi sag lite delfiner. Caroline tappade sin handduk men som Martin OTROLIGT nog hittade pa botten pa forsta forsoket med cyklop.


Vi har vaknat tidigt pa morgorna nu varje dag vid ca 6-7 tiden sa vi har harliga dagar men vi somnar pa direkten sen vid 21-22 tiden, sa vi ar som riktiga pensionarer! haha
Idag ska vi ha en pooldag, vi har fatt lite farg pa kroppen men vi ar langt ifran nojda.

I Surfers Paradise

Nu ar vi i Surfers Paradise. Vi kom hit igar formiddag och vi har hunnit solat en del..
Vagen hit ner gick bra forutom att varat plan Stockholm-London var installt och vi fick da istallet flyga Stockholm-Goteborg-London. Sen har min hogerfot blivit jattesvullen efter flygresorna fast att jag hade stodstrumpor och det har aldrig hantmig innan. Det har lagt sig lite men jag kanner mig fortfarande som en elefant fot.

Caroline och jag pa Heathrow airport, London.


Caroline hade problem med sangloppor i natt och hade svart att sova nar dem standigt bet henne sa imorse fick vi byta rum sa vi hoppas det blir battre. Pa mandag ska jag och Caroline borja med varat lagenhetssokande vilket ska bli riktigt spannande och se vad som finns och hur det kommer att ga. Vi bor nu pa Islander Hotel forsta veckan sa vi har tillgang till pool ocksa, underbart!

For er som inte ar sa jattehaj pa Australien sa ser ni har vart Surfers Paradise ligger. Det tar strax under 1 timme att aka till storstaden Brisbane.


2009 part two. home sweet home

vi kom hem från våran resa den 25 april och det var skönt att slippa släpa på en stor och tung ryggsäck för att på lägga in kläderna i garderober, bada i badkar och sminka sig fin och bära tajta jeans!

MAJ
Jag börjar jobba på mittnabotåget 2 dagar efter min hemkomst. Jag ville komma in i vardagen så fort som mjligt och få PENGAR så fort som möjligt, efter en resa som denna var jag mer än pank. Jag träffade världens bästa Linda för första gången. Lillebror Oscar konfimerade sig.


JUNI
Jag flyttar in i min 2:a hands lägenhet för sommaren, Lillasyster Emma tar studenten och jag tar årets första fisketur i storsjön.


JULI
Grillning, kubb, bad och fest är på schemat mer än någonsin. Storsjöstråket och storsjöyran blir en succé, det var ganska häftigt att se LadyGaga och jag fyllde 21 år.AUGUSTI
Jag besöker mitt Paris under en vecka, på hemmaplan hamnar jag på en crazy piratfest och jag byter lägenhet.
SEPTEMBER-OKTOBER
Tråkiga hösten kom, tur att den gick fort. Det blev mycket utgångar på krogen under hösten och även en trevlig kräftskiva hos Linda och Caroline, på halloween var jag ett lejon (mitt stjärntecken) och vi bokar&betalar våran resa till Australien.NOVEMBER
Jag och mina bästa: Caroline och Linda drar på kryssning till Tallinn och besöker den staden över dagen för att senare åka tillbaka till Stockholm.
I Estland var det mycket snö och blött, dem pratar trollspråk (som är världens SVÅRASTE språk), vi såg en enorm pung, såg en toadörr som var 3m hög och hade jätteroligt! haha
Sen var jag i stockholm några extradagar och bodde hos mina bästa: Hanna och kajsa.


DECEMBER
Linda fyllde 25 år, ännu en rolig fest på brudrolet, brutal kyla och en massa snö, en jul med massa paket


GOTT NYTT ÅR!

2009 har varit ett så bra år för mig! Jag har fått något bra i alla kategorier: Nya vänner och bekantskaper, frihet, lagomt med jobb, fest, en massa resor och med sånt får man nya erfarenheter!
Nu har 2010 börjat och jag hoppas verkligen att detta blir lika bra. Flytta till Australien på onsdag. Det är nästa stora steg

2009 part one. The Big Trip

Jag har haft den längsta bloggpausen i bloggens historia och det har varit riktigt skönt. Att istället känna bloggen som något jobbigt och oinspirerande har jag helt enkelt bara låtit den vara. Jag tycker det är jätteroligt att ni hittar hit varje dag fast att bara bloggen ligger i stillhet och bara glänser.

Nu kommer en recension på år 2009 som verkligen har varit ett underbart år för mig.

JANUARI
Vi var i början på våran jorden runt resa som ksulle vara i 4 månader. Under Januari hann vi vara i SydAfrika och Australien så vi firade nyåret i Kapstaden, SydAfrika dit vi kom den 29 dec - 08. Under våra 12 dagar i Sydafrika hann vi med att köra bil i vänstertrafik, vara på 2 dagars safari, besöka kåkstäderna, vara i hajbur band vithajar i havet, besöka fängelset där Nelson Mandela satt fängslad, var vid gränsen mellan Indiska oceanien och Atlanten, var på Goudahopsudden och såg pingviner, varit på den sydligaste punkten och sydostligaste punkten i Afrika, såg en vild babian bryta sig in i en bil & bestiga Table Mountain

Efter SydAfrika flög vi till Australien- Första stoppen blev på västkusten i Perth där vi räffade Olivia, som var utbytesstudent i min klass på gymnasiet.
Efter några dagar tog flyget till Sydney  där vi gick genom hela staden flera gånger om, skrattade åt gatan som hette Pitt street, såg mer bögar än vi någonsin har gjort i våra liv, beökte Sydney aquarium och zoo, åkte upp i SydneyTower. Men efter några dagar ville vi ha strand liv och åkte till Bondi Beach där vi träffade Malin och Anna.
När iv kände oss nöjda med Sydney åkte vi på Surfläger i 5 dagar. Buss från Sydney till ByronBay och vi stannade och surfade på olika ställen längs vägen och vi fick även se vilda kängrus.

FEBRUARI
Vi var fortfarande i Australien, bara lite mer norrut och det var stekhett och vi hade nu även blivit bruna, så härligt det var med resan. Vi åkte till Surfers Paradise med en vecka för sol och party och slogs mot de enorma vågorna innan vi åkte till Brisbane där vi shoppade och blev ihjälbitna av sängloppor.
Ett nytt land: Nya Zeeland, nu var vi så långt ifrån hemifrån vi kunde. Vi fick en chock när vi landade i Chrischchurch med 17 grader, efter veckor med 40+ höll vi å att frysa ihjäl men så fint det var där.
Under våra 2 veckor i Nya Zeeland hann vi vara på både Sydön och Nordön med att åka tåg, förja ochbuss genom hela landet. Vi var på en glaciär, såg fjordar (Milford Sound), hoppade fallskärm, hoppade Bungyjumping, beökte en vulkan ö, badade i en iskall sjö och befann oss i en stad (Rotura) som luktade fis.
MARS
Nu åkte vi ännu mer norrut till Asien och Singapore som nog är den tråkigaste stad jag beökt och det regnade hela tiden. Men när vi åkte tåget till KualaLumpur, Malaysia var vi nöjda, vilken stad! Och shoppingen satt igång hårt. Vi åkte till olika öar och solade och slappade. Såg mer råttor än någonsin och ödlor fanns överallt. En krabba nöp mig i rumpan och Caroline i tutten. Vi tog färjan till Thailand där vi red på en elefant som skenade med oss på i en bäck. Vi tatuerade oss. Snorklade, träffade apor och blev magsjuka.
APRIL
Vi åkte till Bangkok som var vårat sista stopp i Thailand. Vi fick böta för att vi varit i Thailand illegalt i 2 veckor. Sen åkte vi till en av vpra favoriter, HongKong där vi shoppade loss och kollade på alla fina lampor och våran rum var en bunker. Tåget till Shanghai, Kina sov vi på en 3 m hög säng och kineserna fikade hela tiden under den 20 timmars långa resan. I Shanghai blev vi fotograferade och alla glodde å oss som att vi var kändisar. Kineserna fanns överallt och var bara i vägen. En bankomat tog mitt kontokort. Vi hade sittplats på ett nattåg till Peking där en kille frågade om vi var "twins or brothers". hahahaha! I Peking var vi på Zoo, där vi såg pandor, vi besökte ett tempel, himmelns fridens torg, kinesiska muren och jag gillade kinesiska nudlar.Fortsättningen av mitt år, 2009 maj-dec kommer snart.

RSS 2.0