En vind av Sverige

I måndags på jobbet så jobbade vi i samma område som IKEA ligger så vi gick dit på våran lunch. Min bästa lunch på väldigt länge: VARMKORV MED BRÖD + MASSA KETCHUP! Amanda from Sweden was really happy!

Jag passade på att shoppa lite, köpte hem varmkorv, knäckebröd och ballerina kex.


Jag är en varmkorv och Chris säljer mig för 1 dollar.


På fredag är det midsommar. Jag kommer att jobba hela dagen men frammåt kvällen ska det firas lite med svenskarna här annars är inte helgen så planerad. Hoppas på att få mysa med Caroline som åker till Europa på måndag. Frida och Beck åker på fredag, dem har jag redan sagt hejdå till så en månad frammåt nu kommer vara väldigt tom när mina 3 bästa inte är här. Men tänk på allt annat jag får tid till att göra under tiden :)

Hurtbulle

På fredagskvällen tog jag mig ut till Southport (förort skulle man kalla det) hem till Kate och Nathan. Vi spelade spel, drack öl och snackade. Vi la oss rätt tidigt för att kliva upp kl 4, då var det dags att åka tillbaka in till Surfers för att se Australien spela mot Tyskland i fotbollsVM på storbildstvn. Efter 20 minuter stod det 0-2 och tyskarna hurrade över hela Surfers och australiensarna satt tysta och hoppades på ett mål. Vi klev alltså upp 4 på morgonen för att se Australien förlora, haha.

Alla fotbollsfantaster i Circle of Cavill framför tvskärmen


Senare på dagen jag kände mig ganska rastlös så jag gick hem till Claire och vi stack iväg på en springrunda8,2 km. Duktiga tjejer vi är alltså! Det började spöregna när vi hade ca 1 km kvar men vad underbar det var att springa i regnet när man är jättevarm och svettas, man skulle kunna vårskrika, så härligt var det.

Claire med sin lillkille Koby som fyllde 1 år förra månaden.

Vintertid

Nu när ni har sommar i Sverige så har vi vinter här i Australien. Känns lite lustigt att jag fyller år på vintern här och att vi har 20-25 grader med strålande sol. Jag trodde att det skulle regna hela vintern som det gör i tex Södra Europa men här är vintern torr perioden så det är underbart men jag längtar ändå till den australienska sommaren då man svettas hela tiden, sover utan täcke, behöver ingen tröja på kvällen, ett dopp i havet svalkar inte nog och man duschar i kallvatten och känner ingen kyla. Sommaren kommer tillbaka i oktober.


Jag kommer aldrig att tröttna på mina strandpromenader.


Idag låg jag några timmar på stranden. Caroline gjorde mig sällskap och vi gick en sväng och handlade mat.
Nu har jag tvättat lite och ska platta håret inför kvällen. Det blir lite fest ikväll eftersom det är röd dag här imorgon pga drottning Elizabeths födelsedag.


Jag och min arbetskompis Emma
. Vi var på irlänska puben Waxys hela fredagskvällen och dansade.


Ro i kroppen

Äntligen så funkar mitt internet som det ska igen så nu ska jag ge er massor av uppdateringar!

Jag har jobbat nu i ca 1 månad. Jag jobbar måndag-fredag så det är skönt att vara ledig när alla andra är det. Denna helg är det långhelg för det är drottningen födelsedag på måndag, så en extra ledig dag ska bli underbart.
Det jag gör som jobb är lite av försäljningsjobb, jag och mina arbetskamrater åker runt till olika företag och pratar med dem som jobbar där. Jag jobbar för välgörenhet och den jag gör just nu är att fixa faddrar till barn i fattighet, nästa månad ska vi göra Surf Life Saving Club.
Jobbet är bra för mig, jag får träffa mycket folk och prata mycket engelska.

Förra helgen fyllde Tara 25 år och det firades med en vinprovningsdag och oj så kul vi hade det. Superfint väder och underbart folk kan inte ha gjort lördagen bättre.

Några av grabbarna och Tara & Myles hund Chunk
 

Jag och Noodles
Ni ska veta vad jag är lycklig här. Ta det inte fel, det är klart att jag saknar er där hemma, fraför allt min underbara familj och särsilt när jag ser att min lillebror har gått ut 9:an, jag hade så gärnat vela varit där och sett det. Men när jag är i Sverige så kryper det i kroppen, jag vill ut, ut till världen, till äventyr. Nu bor jag i GoldCoast och min kropp är lugn för jag känner mig hemma här.

RSS 2.0