Påskcamping

Påskcampingen är nu över och gud så roligt och bra vi hade det! Det blev tillomed 3 nätter istället för 2, så jag missade en födelsedagsfest men jag hade det så trevligt på campingen så jag blev fast där.

Innan jag visar bilder och berättar om allt vi gjorde så måste jag visa hundarna vi hade med oss.
Opion som är en svart mops och Kirra som är en gul labrador. Opion är lugn, snäll, cool med sån härlig personlighet medans Kirra är galen, busig och energisk.
Ni som känner mig vet att jag gillar det som är knubbigt så såklart blev Opion min favorit!


Opion sitter med oss runt elden och kKrra i bilen på väg på äventyr.


Första dagen bestog av mycket bilkörande. Jag mötte upp Tara hemma hos henne som planerat och såklart stod hon där i pyjamas när hon egentligen skulle vara redo att åka. När Tara var klar mötte vi upp de andra för en tidig lunch innan vi påbörjade resan söder över. 3-4 timmar senare hamnade vi i Macleans som är en skottisk stad där dem hade en liten festival med säckpipor, det var mysigt att vakna till morgonen efter.

Camping vid floden i Macleans


Ala hjälper till att sätta upp tälten - Tara och Chris visar oss pingvin dansenDag 2 bestämde vi oss för att åka lite mer söderut till Yamba, solen strålade och vi hann med en del surf, bad, grillning osv. Vi hittade en ny campingplats, inte vid vattnet men vi kunde iallafall ha en campingeld och ha hundarna lösa.

Yamba strand där vi surfade


Den största spindeln jag någonsin har sett, nästan lika stor som min hand! - Steve klättrar i träd efter att vi kastade rugby bollen dit och sen lite dans fram mot kvällen (KLICKA PÅ BILD FÖR ATT FÖRSTORA)


Dag 3. Vi bestämde oss för att stanna på vår campingplats i Yamba ännu en natt. Vädret var inte kanon denna dag men vädret var inte på vår sida denna dag. Var mulet hea dagen och vi hade några regnskurar också. Dagen bestod av en fisketur, bada och powernaps.

Steve fick första fisken - Lisa ska träffa Steve med champagnekorken, hon missade totalt. (KLICKA PÅ BILD FÖR ATT FÖRSTORA)


Dag 4. sista dagen, vi tog en härlig sovmorgon innan vi packade upp våra saker. Vi åkte till havet där vi surfade, badade och hoppade från klipporna. Sen åt vi en sen lunch nere i byn innan det var dags att åka hem. Jag och Tara turades om att köra eftersom vi båda var trötta. Det blir aldrig mycket sömn på camping då man är uppe till sent och vaknar tidigt på morgonen av fågelkvitter och sol.

Tara med Kirra - Hopp från klippan ner i vattnet


Ibland behöver man en paus från vardagen som vi hade denna helg. Paus från tv, facebook. internet, telefon och andra problem. Man är bara med personer man gillar, gör roliga saker och gör minnen och vänner för livet.. att få en påminnelse om man livet egentligen handlar om.

Nu är jag tillbaka hemma men har ingen skola förrän nästa tisdag så det blir lite extrajobb och försöka komma ikapp med plugget. Jag är dunderförkyld så det blir nog inte så mycket träning som jag hoppats men jag ska iväg på en promenad på stranden nu.

påsklov

Igår hade jag sista föreläsningen och nu är det påsklov i nästan 2 veckor!!! börjar nästa tisdag igen.
Vi inleder detta med 3 dagar campingtur norrut, jag har packat väskan och gjort matlådor och vädret är strålande!

Igår skjutsade jag Ellen (sambon) till Brisbanes flygplats för hon kommer att ha lite semester i Sverige i 3,5 vecka så kommer vara väldigt tyst i lägenheten framöver.
Jag fick även påskpaketet från familjen igår! Vad jag jag blev, med massa svenskt godis och 4 se&hör som jag läste igenom noggrant igår!

Ellen redo för avfärd - I paketet från familjen

Migrän

Imorse när jag vaknade hade jag världens hemskaste huvudvärk. Jag tog en tablett och började göra mig iordning för skolan.. men så kände jag, detta funkar inte. Jag gick och la mig en timme och klev upp för att göra mig redo till skolan ännu en gång fortfarande med en äcklig huvudvärk.. sen kom det, jag kräktes och kräktes och grät av känslan att huvudet skulle sprängas. DÅ visste jag, att det var migrän.

Jag har inte haft migrän sen pubeterten, första året i högstadiet så jag har ingen aning om varför jag fick det idag!
Efter att ha kräkts och grinat lite så började pillret göra sitt jobb och jag somnade och vaknade några timmar senare hyffsat frisk. Hur gammal man än blir så vill man bara ha sin mamma här när man är sjuk..
Så typiskt, jag som hade mycket att gör ai skolan idag så kom migrän i vägen. Men rätt väder för en sjuk dag iallafall, det har regnat precis hela dagen!

Jaja  nya tag imorgon sen på torsdag får jag mitt 1,5 veckas påsklov, som jag längtar!

Hittade en bild på Lia, Emily och mig i tidningen.
g

Tentapluggar

Jag har 2 st tentor på lördagmorgon, det är mina liva första tentor så jag vet inte riktigt vad som förväntas.
Det är i "Cell Biologi" och "celler, vävnader och reglering", så det ar inte lätta grejer att lära in, memorera och förstå. Men jag känner mig inte helt bortblåst iallafall så jag tror att det kommer att gå vägen..

Sen nästa onsdag är det dags för kemi tentan vilket är bara en massa matte ekvationer. Vissa gjorde jag mycket i gymnasiet som är lätta men vissa är helt utom denna värld.

Nä jag har inte tid att blogga just nu, behövde bara en liten rast från detta:

Sängplugg

Det finna många sätt att plugga på, idag har jag pluggat i min säng


Jag jobbade imorse och sen var det planerat att jag och en killkompis skulle hitta på något men det blev så dåligt väder så såg mitt tillfälle att åka hem och plugga resten av dagen istället och fick mycket gjort, så nu är jag lite smartare på vetenskapsfronten än vad jag var för några timmar sen.

Nu är det sovdags då jag börjar jobba kl 730 imorgon (lördagmorgon) sen blir det tjejkväll med en kompis, det behövs!

RSS 2.0