Varfor just jag?!

Sa jag har inte uppsaterat bloggen nagot, har varit sjuk och mycket att gora i jul.
Jag och Caroline har iallafall akt ivag pa varan resa men den har verkligen inte haft en bra borjan for mig.
Igar nar vi kom till London pa formiddagen madde jag illa och kande sa resten av dagen, sen nar vi klev pa planet till johannesbourg kraktes jag..  fy fan
Jag hade alltsa fatt magsjuka och sprang mellan satet och toaletten genom hela resan pa 12 timmar + att jag har urinvaginfektion som gar over om man dricker mycket men det kunde jag inte gora for da skulle jag bara spy annu mera.

Nu for 2 timmar sedan kom vi till Johannesburg, SydAfrika och mitt bagage ar saklart borttappat!!!  Detta ar skit.
Vi ska aka till Kapstaden kl 15 och jag kan inte ens byta trosor, shorts eller nada! Jag ar sa jakla ledsen och arg. Varfor just jag!?

Jag ar saker pa att det ar stulet, for Carolines kom fram. Bara att hoppas att det kommer till varat hostel i kapstaden helst imorgon!

Som sagt nu hoppas jag att denna resa blir battre och battre, for samre an sa har kan det inte bli.

Kolla in min resdagbok ocksa ---> HAR!

Skadad

Jag har varit klantig och halkat under en festkväll. Och det är en rejäl skada.
Har ett stort jack i mitt vänstra knä som blöder, varar, ömmar, är rött, blått och svulletbläblä och ajaj!
Så idag har jag varit hos läkaren och lagt m det riktigt och fick med mig mycket grejer hem för att kunna kurera mig, tillomed jag som inte är det minsta känslig mådde jätte illa efter besöket.
Lillebror säger att jag ser ut som Quasimodo när jag går, alltså är jag även hallt. God Jul till mig och jag hoppas att jag blir bättre i knät till resan så jag orkar bära min 15 kg tunga ryggsäck.
Jag hade iallafall en riktigt rolig kväll fast att jag fortfarande har riktigt ont.

Låten på hjärnan

Jag vet inte varför jag började nynna på denna låt, men den har suttit fast på hjärnan heeela dagen lång och fick även till att Anna fick den på hjärnan också, förlåt!
.

Skita där man äter?

Jag kollar runt på lägenheter i Paris varje dag nu, Jag vill verkligen flytta tillbaka dit i maj/juni och stanna på obestämd tid! :)
Det finns väldigt många olika lägenheter, jag har hittat en jag gillar eller snarare ÄLSKAR som jag har mailat om, jag hoppas på svar mycket snart!!

Jag hittade denna och jag säger bara: Är det tillåtet att skita i samma rum som man äter?!


Det tycker tillomed jag är ÄCKLIGT! om man har folk hemma, ska dem liksom bara sätta sig där då, framför alla andra  hahahaha!
Stackars den som bor där måste jag säga.

Anna Jonsson citat

Jag och Anna sitter i våran tåg hytt och kollar på isen som fastnar på rutan och berättar lite vad de förställer och så (ja vi har tråkigt på tåget ibland).

Jag: Kolla, det ser ut som en hund.
Anna: Ja, eller nej det ser ut som en sån där.. emh.. emh.. som en grävling fast under vatten!!
Jag: emh   Utter?
Anna: nejnej..
Jag: Bäver?
Anna: Ja precis!!

Anna, sedan när var den enda skillnaden mellan Bäver och Grävling att Bävern är i vattnet?
      

Annas blogg  -- >  http://annakjonsson.blogg.se/

Vinterland


Jag vill ju äta i Sundsvall

ååååh! På lördagar när jag jobbar åker vi alltid åt sundsvall istället för storlien. Som vi alltså ska idag men nu har veolia transport trasiga tåg och blablabla så vi åker inte till Sundsvall :(
När vi lunchar i Sundsvall på lördagar brukar jag och förararen gå på Buffé och äta så mycket att vi fortfarande är mätta klockan 20!  haha    Jag tror inte det är så bra att äta så mycket som vi gör då, men vadå, man måste ladda och vi överladdar.

Så denna vecka blir det bara Ösd-Åre-Str-Åre-Ös   on and on and on....

Min Startstation och Slutstation. Östersund.

Plaisirs de Paris

Min kompis Carolina i Paris jobbar på världens finaste och mysigaste souveniraffär i Montmatre.
Den har lite högre klass än de andra och säljer vin och choklad istället för tshirts ;)


Så om ni besöker Paris och går upp mot Sacre Coeur, gå då in till Carolina en sväng på "Plasirs de Paris"

Sista rycket

Då är det torsdag morgon och en ny arbetsvecka har börjat för mig här på mittnabo. Det är min sista hela arbetsvecka innan resan, jobbar sedan bara 3 dagar till. jag kom hem 2145 igår efter en hel dags resande från Paris.
Flytta till Paris i maj 2009? absolut! Då kommer jag att vara sjukt lycklig.

Anna ¨min vikarie¨ kommer att vara med i veckan så blir ganska lungt får vi hoppas.

Le Dernier Jour

Sista dagen i Paris, jag åker tillbaka till Sverige imorgon morgon. Känns trist att tiden alltid ska gå för fort. Men jag har iallafall hunnit med en del.
Nu sitter jag i Carolinas lägenhet och ska snart iväg och köpa lite julklappar och DET SNÖAR UTE!
Helt sjukt, i förrgår var det sköna 14 grader och nu är det nollgradit och snöar, men de smälter direkt på marken så mina fossingar är riktigt blöta redan nu.

Jag var hos familjen på middag i söndags, riktigt trevligt. Allt var som vanligt, min plats vid bordet, underbar mat osv.
Hunden Victor kände igen mig på en gång, han hoppade och pussade mig och var helt crazy.

Igår lagade jag korvstroganoff och ris, men philippe och josefin ställde in i sista sekund så det blev väldigt mycket mat, vin, bröd och choklad till mig och Carolina, men ikväll blir det ett nytt försök.


På bilden har jag börjat med maten men Carolina börjar såklart med vinet  ;)

La raison que j'adore ma Paris

Lite update från Paris när jag ändå sitter vid datorn. Igår åt vi mjölkstuvade makaroner och korv hos Josefin och Philippe, va så himla mysigt! det är som att jag aldrig varit borta, känns som det är såhär det ska vara! Det är ju inte så att man längtar hem precis, för detta känns som hemma för mig. Så en flytt hit inom en snar framtid är ett faktum :)

Ikväll blir det lite vin och partaj. Och imorgonkväll blir det julmys med glögg, lussebullar och pepparkakor.
På söndag ska jag på middag hos min familj som jag var aupair hos förut, mamman blev så glad när jag ringde så hon nästan grät, gud va jag saknar henne. Hon va ju ändå min extra mamma i 8 månader. Så får jag träffa "min" vovve med.

Just nu dricker jag och Carolina vin och äter choklad, jag har köpt ett par örhängen att ha till ikväll. Blir nog inte så mycket shopping mer än julklappar.


Philippes födelsedags kalas i Mars.

Paris, baby!

Imorse när jag skulle gå på jobbet upptäckte jag att det hade snöat 2 dm under natten och jag hade en RULLväska. En tung sådan...
Har någon plogat trottoaren till busshållplatsen?  N E J
Jag jag drog min tunga rullväska 200 meter ner till busshållplatsen, så er som bor mellan divisionsgränd och PCskolan har mig att tacka att ni hade det plogat hela vägen kl 7 på morgonen. Borde jag kanske få betalt för det?
Ont i armarna kliver jag på bussen och busschaffören undrar om jag vill ha hjälp med väskan, men jag sa "nej tack jag har ju klarat mig så här långt" med ett leende på läpparna. Jag är alltså ändå glad att det var mycket snö ute :)  och det snöar än!  

Ikväll åker jag ner till Sthlm för att imorgon åka till vännerna i Paris!I sthlm måste jag till kinesiska ambassaden och hämta mitt pass, det har legat där i 2 månader för att ag måste ha visum in till Kina, skulle ta 10 dagar men har legat där 2 månader, puckon!
Julmys, promenader, fest, vin, baguetter... Snart ska jag ner till mitt andra hem, PARIS! ses om en vecka!


En dagbok för resan

Jag har gjort en profil på resdagboken.se inför resan så det är fixat. Jag vet inte hur mycket jag kommer sitta vid datorn, för hoppningsvis inte så mycket som folk vill ;)

Ni kan gärna gå in o kika så kan ni se vilka ställen vi kommer stanna vid, ja som vi vet än så länge som bli fler under resans gång

Klicka på bilden för att komma till min profil.

På Spåret

jag och anna sitter bak i våran hytt och tutar åt lokföraren för tutan har frusit fram så den funkar inte. nu har vi passerat järpen. det är anna som kommer att jobba åt mig under de 4 månader jag är ute och reser. hon är redan super duktig så detta kommer bli kanon.. jag sitter mest och läser så man blir trött när man inte gör så mycket annars.

Jag och Anna i tåget för några dagar sedan

RSS 2.0