En höstdröm

Jag har hittat min outfitdröm inför hösten som jag bara vill kopiera rakt av.
Inspirationen
stavas: Linn Gustavsson

Bikinibehov

Åh jag vill ha denna bikini som Britney Spears har. Vart kan det finnas en liknande?


Handy Man

Nu är äntligen farstun hemma hos Mamma och Pappa färdig, pappa har bara skutit det framför sig tills för någon månad sedan då han tog tag i det igen.
Och kolla så fint det blev, Pappa har gjort ALLTING själv!   Duktigt

Ingen rast, ingen ro

Jobbarveckan är över så nu är jag hemma hos mamma och pappa för jag ska jobba på Dagis imorgon, blir då närmare om jag sover här istället.
Dem ringde igår och frågade om jag ville jobba en dag och jag svarade ja, jag tycker det är så kul på dagis med små barn. Så kul och se livsglädjen och att leka med dem.

Höstmarknad i Åre i helgen, funderar på att åka dit en sväng och kolla läget, annars åker jag nog tillbaka till stan (Östersund) på lördag för festligheter :)

Jag var och hämtade ut biljetter till resan idag också :) Fick ta med mig Carolines också, som för övrigt vägrar svara i telefonen så hon är omedveten om informationen    haha

Jag har fått mitt första kusinbarn!
Min kusinFrida i Halmstad har fått en liten pojke, Milo. Han skulle ha föds i november men ville komma väldigt mycket tidigare.
Dem mår bra iallafall och jag längtar efter att få se honom.  Grattis Frida och Jimmy!

Jag är fortfarande förkyld, eller ja under nätterna är jag det så jag lider av sömnbrist, bra tajming! Men jag hoppas det går över snart, har hållit på 1,5 vecka nu så jag är väldigt less på det.

OUTFIT
Mössa:
H&M
Sjal: Lindex
Tröja: H&M
Jacka: Carlings
Jeans: MQ
Stövlar: från en marknad i Paris


Kanon Haleboperbjudande

Jag var tvungen att ta detta erbjudnde som gäller alla som har halebop kontantkort.
Ladda med 200kr eller mer via internet och få 20% extra insatt på kortet. Dessutom får du sms:a gratis i 30 dagar till hela världen.

Gör som jag, fyll på mobilen med 200kr på direkten! :)


Klicka på bilden för att komma till Halebop

Var finns respekten?

Jag jobbar som tågvärd och jag har alltid bra resenärer som är nöjda med resan, det är mitt jobb att få dem nöjda.
Vi har en tyst kupé i tåget där det inte är tillåtet med mobil eller musik för att resenärer som vill ha lugn och ro kan sitta där och inte störas. När det är mycket folk på tåget gäller inte detta, utan bara när det finns gott om lediga platser som idag.

Det är 10 personer i tysta kupén och en man som brukar åka pratar i sin mobiltelefon.
- Ursäkta, det är tysta kupén, inga mobiltelefoner tack.
- Alltså nu är jag så jävla trött på dig, du går bara och skäller på allihopa!
- Men ursäkte, det är tågets regel för att resenärerna ska trivas. Det gäller alla resenärer, det går så bra att prata i telefonen i resten av tåget.

Mannen suckar och jag går för att sälja en biljett till en resenär och medan då sitter han fortfarabnde i telefonen och snackar skit om MIG!
Jag går tillbaka och står och kollar på honom tills han har lagt på.
- så! säger han när han har pratat klart.
- så ja tack. Du behöver inte ta det personligt, detta med mobiltelefoner är tågets regel och gäller alla resenärer, ingen är bättre än någon annan. Det är en regel som gäller på tåget.
- ja visst, så är det säkert.
säger mannen utan att ens kolla på mig.
- Ja tack så mycket. säger jag och lämnar kupén.

Jag var så arg! Jag sa allting på ett trevligt sätt bara upplysa om hur det ligger till och han bara slänger ett personligt anfall rätt upp i ansiktet på mig som inte ens är sant och sitter sedan och snackar skit om mig men kan inte ta det med mig.
Han sårade mig idag, jag vet jag ska inte ta det personligt men jag bryr mig alldeles för mycket om man folk tycker.
Tjejen som satt framför honom sa till mig: "Bra att du står på dig!"
Det fick mig att inse lite grann att det var ett problem som fanns hos honom, jag bara gjorde mitt jobb och dessutom på ett trevligt sätt och han slår emot mig PANG!

Var detta för att jag är 20 år ung? För att jag är tjej? blond? För att han är på mitt jobb, jag bestämmer? för att jag har makten?

Vad är mäns problem med att få en tillsägelse eller som i detta fall bara en upplysning, så svårt var det inte att byta plats och visa respekten mot de andra resenärerna som sitter där för att ha lugn och ro.
Vad är mäns problem när en kvinna har makten över dem och dem själv inte kan göra som dem vill? Kan dem inte erkänna att dem gör fel och respektera det och be om ursäkt.

Är det så svårt?

Kändisbloggare - Josefin Crawford

Josefin Crawford är radiopratare i Vakna med The Voice.

Här är Josefin Grawford's blogg

100 dagar till en dröm

Som det står till vänster om bloggen - < 100 dagar kvar till jag och Caroline reser iväg! >
Jag och Caroline har bokat och betalat en lång resa i världen under 4 månader.
Vi åker den 29 december och kommer tillbaka till Sverige den 25 april.

Här är våran resa: SydArika (Johannesbourg, Kapstaden) - Australien (Perth, Sydney, Brisbane) - Nya Zealand (Christchurch, Wellington, Auckland) - Singapore - Malaysia (Kuala Lumpur), Thailand (Phuket, Bangkok) - Kina (HongKong, Shanghai, Peking)

Svart: Resa med flyg - Röd: Resa på egen hand (buss,tåg) - Gul: Planerade hållplatser


Vi planerar för fullt vad vi ska göra under resan det blir bland annat: Safari, Hajbur, Bungyjumping, Fallskärmshoppning, Surfing, Hälsa på Olivia, Hälsa på Märtis och en massa annat.

Resan blir av och vi ser fram emot det så mycket och det är underbart! :)

Det är aldrig för sent att visa kärlek

Något som jag uppskattar, som mina vänner vet, är när någon visar att dem uppskattar att man finns i deras liv. Vi säger det till varandra för sällan men då blir man riktigt glad över en fin present.
Hanna kom med en lite försenad födelsedagspresent en månad efter jag fyllde år, men det gjorde inget att den var sen. För hon visade att hon inte hade glömt, att det ändå var viktigt för henne att ge en födelsedagspresent eftersom det är ganska viktigt för mig.

För tyvärr finns det dem som bara tar och tar och aldrig ger något. Jag skulle aldrig kunna göra så mot någon, det är att utnyttja. Fast borde en vän vilja ha något tillbaka av en vän? Det beror på situation, men det är klart man vill att ens kompis ska visa lika mycket kärlek tillbaka mot den kärlek man visar för den.

Halsbanden som Hanna köpte till mig är från Glitter.

Jag är sjuk men Jag är stark!

Efter att ha jobbat extra lör och sön så åkte jag till mamma och pappa i måndag och har legat i feber och halsont nu igår och idag, är det Caroline som har smittat mig kankse  hmm...
Men jobbarveckan börjar imorgon (7 dagar, 0740-2040) och jag ska jobba!

Hemma hos mamma och pappa kom den nya comsotidningen med posten och mamma hade läst ut den tredje boken av Stieg Larsson, så jag har lite att läsa :)

I måndags var jag hos tandläkaren, INGA hål! och rabatt fick jag också, kanon!  Sedan var jag och sprang i el ljusspåret, 10 KM! All min träning ger resultat. Fatta vad jag kände mig lycklig den dagen, allt gick så bra! Sedan blev det en fika med Elin och Märtis.
Var även till Matteläraren och hämtade matteböcker eftersom jag ska läsa upp mina mattebetyg till bättre än mina G. värsta utmaningen :)

Som sagt jag är sjuk men fan vad stark jag känner mig!


Cancer, "den jävla idioten"

Ibland har jag kommit in på hennes blogg, mest av en slump. Läste lite av hennes kamp mot cancern som hon kallade "den jävla idioten", hennes kamp att tro på att allt skulle bli bra, hon skulle bli frisk och leva det liv som alla andra 20 åringar lever.

Igår somnade Madde in.

Sista blogginlägget var om en ny medicin hon testade som verkade bra, det inlägget var den 10 september. Hon bloggade varje dag för att orka kämpa. Men nästa dag blev det inget inlägg och inte nästa heller. Läsarna blev oroliga och skrev fina kommentarer och hennes mamma svarade med att hon var sängliggande och mådde inge bra.

igår den 15 september somnade hon in, "den jävla idioten" vann. Men tänk så många människor hon har berört tack vare hennes kämparglöd att vinna över "den jävla idioten" cancer. När man läser henne blogg nu och vet att hon inte kommer skriva mer, känns det tomt, man blir tårögd av att läsa en ung flickas drömmar om att få ett frisk liv.

Det är då man inser att detta kan hända vemsomhelst och familj och vänner är det som är med en i framgång och motgång.

Vila i frid Madde.

Jag har haft en enda anhörig som har haft cancer. Min mormor. Hon var bara 60 år gammal och fick lungcancer men hade aldrig rökt en enda cigarett. Är det orättvist?
Hon förlorade mot "den jävla idioten" cancer, 2 veckor innan jag skulle fylla 9 år, min första kontakt med döden var då och det var jobbigt.
Jag och mina syskon var så mycket hos mormor och morfar så det blev riktigt tomt efter den dagen hon försvann.
Nu har man vant sig att morfar bor ensam men efter man har kollat på gamla videofilmer blir det lika tomt igen.¨

Även som det är en släkting, ett djur eller en vän som tas ifrån oss blir det alltid ett tomrum från denna. Var med i kampen mot sjukdomen och visa ditt stöd. Bli inte rädd att finnas där.
Jag är inte rädd för sjuka människor. Min Farmor är dement men ibland går jag ändå dit och promenerar med henne. Hon känner igen mig, hon är min farmor och jag är hennes barnbarn, det finns inget som kan ändra det.

USA:s och Sverige:s dag

En sorgsen dag för USA när den 11 september 2001, då ett terrordåd gick mot world trade center och 2000 människors liv gick åt.
 

En sorgsen dag för Sverige när den 11 september 2003, då utrikesministern Anna Lindh dog av sina skador hon fått av hennes mördare dagen innan inne på NK.


Det är sådana händelser som gör att man aldrig glömmer vad man gjorde just det tillfället när man fick reda på vad som hade hänt, man kommer ihåg känslan, chocken, reaktionen...
Tänk att sådant kan hända närsom helst och varsomhelst. Ta hand om era nära och kära.

Luggen

Jag klippte lugg ändå, på impuls. Börjar vänja mig nu efter några dagar.

Mitt nya casa

Nu är allting i ordning på mitt nya place som jag får ha tillomed 1 januari. Jag hyr i andra hand så alla möbler är inte mina, tycker det är lättast så när jag inte kommer vara var så länge.
Det är iallafall en 1:a44 kvm med sovalkov, uteplats och badkar :)
Ligger på nedersta våningen, området gillar jag inte så värst, mycket bättre läge med förra lägenheten men det tar 10 minuter med cykeln in till centrum, finns dem som har värre så ska nog inte klaga. Jag har blivit bortskämd av sommaren med 7 min gångavständ till både centrum och jobb.


Va tycks om mitt nya casa?

RSS 2.0