Uppe kl. 05:10

Usch vad varmt det är att jobba på tåg essa dagar, det är verkligen bastuvärme. Men man får offra sig för det fina vädret :)
Iförrgår blev vi tex 45 minuter sena till Östersund för att norskarna fick problem med tåget pga värmen, men övertid ger pengar!

På lunchen ska jag sola och läsa en bra bok, vad härligt! Så jag var ut på powerwalk nu på morgonen så är träningen gjord för idag, klev upp 5.10 för det. Tänk att träning är så värt det! haha


Det är mer än dött i Östersund kl 0530 en söndagsmorgon

Rest in peace, The King of Pop

Michael Jackson är död. Försvunnen. Lämnat denna jord. 50 år gammal. 3 barn..
Ja vi är alla lika förvånade att han är död, det är när sådant händer verkligeheten kommer ikapp en.
Jag vaknade till radion och det första jag hörde var "Michael Jackson blev 50 år gammal och lämnar 3 barn efter sig." och jag flög upp ur sängen, det knep i magen och tårarna kom fårn mina ögon..
Döden är ett av de naturligaste ting som finns ändå är det den jag fruktar mest av allt. Jag hatar döden. När vänner dör, systrar, föräldrar.. vi ska alla dö en dag och det vill jag inte acceptera. Det ända jag är rädd för så är det döden.

Michael Jackson lämnar många frågor efter sig, kommer vi få svar på alla?
Han fick hjärtstillestånd i sitt hem igår kväll, lunchtid i USA och det har redan börjat speculerats om det var en överdos av mediciner. Michael var en av personerna på min lista över folk jag skulle vilja intervjua, få svar på frågorna, få veta små fina detaljer om denna människa men nu är han en död legend som kommer få oss att minnas honom för hans underbara musik.

Michael Jackson som skulle göra en stor comeback i London om bara 2 veckor, varför fick han inte det? Göra det han var född för att göra en sista gång

Rest in peace, The King of Pop Michael Jackson
1958-2009

Önskelista till födelsedagen

Det är 30 dagar till jag fyller 21 år. Den 26 juli. Tyvärr jobbar jag men födelsedagen kan man fira andra dagar med :)
Detta är min önskelista

- MOBILTELEFON, En svart sonyericsson T707


- HÅRTORK,
 En riktig men bra tillbehör och kvalitet.


- BÖCKER,
Jag älskar att läsa och jag gör det gärna även på engelska och franska. Böcker som berör, böcker som inspererar, böcker som får en att tänka till, bäcker som får en att rodna, le eller gråta. Jag älskar allt :)

- RESA, att se en fotbollsmatch med Manchester United är min stora dröm som jag hoppas slår in snart. Även kul att få en weekend till tex Amsterdam, London, Stockholm, Trondheim. jag älskar att resa överallt :)


- TOFFEL, Jag har alltid kalla fötter och behöver nya toffler. Storlek:36 och jag vill ha roliga tofflor, fina, fluffiga, kanske lite glitter eller knappar på! Speciella!


Jag får uppdatera om jag kommer på mer men nu är det godnatt.

Ute på landet

Igårkväll efter en extradag på jobbet hämtade pappa mig och vi drog hem till landet, där brukar jag äta upp mig, plantera, promenera, hänga med familjen.. ja sånt gör man ute på landet! haha

Årets första fiskekväll blev det ikväll med lillebror. Jag fick inga napp, bara bottennapp. Men Oscar fick en sketen pytteliten aborre.


Dagen har även tillbringats med att städa bilen. Oscar var med att skölja av bilen och jag gjorde resten..
o kolla va seriöst han gjorde det!

Ny design

Jag kände att min blogg behövde något nytt, jag har inte gjort något åt designen sedan jag bodde i Paris vilket var ca 1,5 år sedan! Så det kommer att komma fler småföränringar, men vad tycker ni om den so far?


Jag tycker headern visar mycket vad som betyder i mitt liv. Varje bild är jag med och jag är lycklig på varje bild. På en elefant med min bästa vän i Thailand, En varm vårdag då familjen firar lillebrors konfirmation, uppfyller mina drömmar när jag hoppar fallskärm, surfar och hoppas bungyjumping, Håller i sjöstjärnor och är solbränd... Det är lycka från varje bild!

Shake that ass

Denna låt är favorit just nu som jag shake:ar ass till, häng på!


Flipsyde - When it was good

Är det svårt att slänga skräp i papperskorgar?

Jag gillar inte när resenärerna på tåget lämnar skräp fast att jag har berättat i utropet att dem ska slänga deras skräp själva och berättat tydligt vart alla papperskorgar finns, men ändå är folk lata? själviska? glömska? döva?

Men skräp som jag uppskattar att dem lämnar så är det.. SKVALLERTIDNINGAR!  Det kan göra hela arbetsdagen om det ligger kvar en tjejtidning, perfekt att läsa igenom när det är lugnt ombord på tåget.

BURRRH!

Jag älskar den här reklamen. Ungen i björndräkten är sjärnan i reklamen. "Han säger burrrh!"  hahaha. 

klockren.

Hard Working Woman

Jag upptäckte att jag hade så gott om tid så jag hinner slänga in ett blogginlägg, underbart!
Det är lördag och jag jobbar vilket innebär att det blir Östersund-Sundsvall-Östersund-Storlien-Östersund idag, Den längsta dag på hela jobbveckan men ändå lite av det roligaste eftersom man får åka åt Sundsvalls hållet som omväxling och sedan för lunch bufén, det blir till att svulla så man klarar sig hela kvällen!

Det är så skönt att ha nära på jobbet, det tar nog bara 2-3 minuter att gå ner till stationen. I höstas när jag bodde längre bort tog det 30 minuter, det innebar mer vardagsmotion men det var slitsamt många gånger att sluta efter 10 timmar och veta att man måste gå i uppförsbacke i 30 minuter innan man är hemma.

Med arbetskläderna och redo för 11 timmars jobb idag. Jag kommer hem ca 2045 ikväll!

Kändisbloggare - Magdalena Graaf

Vackra Magdalena Graaf skriver om sin vardag på bloggfamiljen.se som många andra "kändisar".
Visste ni att Magdalenas 60 åriga fräscha pappa har en fru som är yngre än Magdalena och har barn som är yngre än Magdalenas barn? Kärlek har ingen åldersgräns :)

HÄR är Magdalenas blogg.

Kalla mig hälsotönt


Trötthet

Ojoj vad trött jag blev idag när jag la mig i Elins säng efter en underbar middag. Jag la mig ner på hennes säng, drog filten över mig och spratt till av Elin som sa något för att hon märkte att jag försvann in i sömnen. Jag var helt slut, var nog nattens få timmars sömn som tog emot

Nu ligger jag i sängen och kollar på en underbar film jag lånade av Elin. Jag såg den första gången med Hanna för något år sedan. Kom du ihåg det Hanna att vi såg den ca 3 ggr i rad och grät och beundrade Bryan Greenbergs ryggmuskler :) hahaha!

Filmen heter Nära & Kära, Prime på engelska.
Den handlar om en nyskilda 37 åriga Rafi som besöker sin psykolog med jämna mellanrum för att gå vidare efter skilsmässan. En dag träffar hon 23 åriga Davidoch de blir kära i varandra. Rafis psukolog stöder henne i att fortsätta denna relation trots åldersskilnnaden och de pratar öppet om allt om relationen, sexliv osv.
Psykologen stöder detta förhållande ända tills hon upptäcker att det är hennes son som är den nya pojkvännen.

En film med humor, hopp, kärlek och sorg.
Den har allt, tro mig, ni måste se denna!

Skatteåterbäring

Usch vad jag sov dåligt inatt, jag somnade inte förrän efter kl 3. Jag låg och vred mig i timmar, kanske något som grubblar mig?

Jag kan iallafalla nu berätta att jag har det bra ekonomiskt igen, efter dessa veckor efter resan så har jag haft det riktigt knapert och har fått låna pengar till hyran av föräldrarna. Men efter tuffa tider kommer bättre tider. Igår fick jag tillbaka 11800 kr på skatten!! Så nu kan jag betala tillbaka mina skulder och köpa den mat jag vill och unna mig något fint.
Mamma har varit orolig på hur jag klarar mig och sagt att jag får låna pengar, men jag vill inte låna pengar och göra skulder till folk. jag vill klarar mig själv fast att det är jobbigt psykiskt att inte ha pengar så skulle jag må ännu sämre att låna pengar som sedan ska betalas tillbaka. Och se.. I made it!

Om ca en timma ska jag väg och göra ett matteprov eftersom jag håller på att plugga upp mitt G betyg i MatteB från gymnasiet. Jag pluggade upp MatteA till MVG i höstas och nu satsar jag på samma för MatteB.
Jag älskar att ha gott om tid på mig på morgonen, slippa stressen, äta frukost och läsa morgon nyheterna. Jag sitter här nu i nymålade naglar och smuttar på det sista i min te kopp.


Men vad tusan ska jag göra med håret idag?! Jag har stått i spegel och testat det mesta, kanske är det en sådan dag då inget passar för att man ska känna sig nöjd.. suck.


Dagen kommer även att spenderas med Elin och jag kommer inte hem förrän kl 2045 ikväll med tåget. Så imorgon börjar min jobbvecka på tåget igen, och denna vecka jag jag jobba en extradag så det blir 8 dagars jobb. Tufft men vi har ju midsommarafton att se fram emot nästa helg, jag hoppas på fin väder :)

The List

En lista där ni får lära känna mig själv, lite bättre

ALLMÄNT

1. Vad heter du? Anna Amanda Strömberg
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag är nöjd med Amanda, men Jasmine är ett fint namn.
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Oscar
4. Född? 26 juli 1988 i Östersund (Lejon)
6. Vart bor du? Östersund
7. Bott utomlands? Ja, i Paris Frankrike
8. Vad jobbar du med? Jag jobbar som tågvärd på mittnabotåget mellan Östersund-Åre-Storlien

9. Vart skulle du vilja bo? Paris och Stockholm
10. Vad vill du bli när du blir äldre?  Riktigt svårt.. Men vill ha ett jobb som inte är sittastillande, där jag träffar mycket folk och tjänar bra. Gärna eget företag eller annat chefarbete.

11. Familj? Pappa Patrik, Mamma AnnMari, Lillasyster Emma (18) och Lillebror Oscar (15)

12. Vad heter dina mor- och farföräldrar? Yngve&Malin - Lennart&Agnes

  
UTSEENDE
1. Hur lång är du?
175 cm
2. Hårfärg och frisyr? Tjockt, självfall, mörkblond, lite uppklippt med lång lugg.
3. Ögonfärg? Blåa
4. Mest nöjd med? Ögonen och axlarna
5. Minst nöjd med? Näsan och låren
6. Skostorlek? 35/36
7. Glasögon/linser? Nej
8. Har du några piercingar/tatueringar? 6 hål i öronen, 1 piercing i naveln och en tatuering på nacken/ryggen

FAVORITER
1. Filmer? The Notebook, Australia
2. Land? Frankrike, SydAfrika och Australien
3. Årstider? Sommar & Vinter
4. Mat? Mjölkstuvade Makaroner med korv
5. Djur? Hund & Häst
6. Färg? Svart
7. Parfym? Heiress av Paris Hilton
8. Tv-program? Americas Funniest Homevideos, Desperate Housewifes, Jackass
9. Ämne i skolan? Idrott
10. Sysselsättning? Träna, Resa, Shoppa, Familj, Vänner

11. Godis?: Choklad.

BLANDAT
1. Kan du några andra språk än svenska?
Jag talar engelska och franska flytande. Och jag börjar lära mig mycket norska tack vare jobbet :)

2. Hur sover du? Jag skulle nog kalla mig som en bulldog. Tar mycket plats, rör mig mycket, låter mycket och sover underbart!  haha

3. Vad är du beroende av? Mat, sällskap och träning.
4. Vilket land kommer du i från? Sverige
5. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Sätta in det på mitt sparkonto och använda det när jag ska studera.
6. Vem är din förebild? Farfar, Isabella "blondinbella" Löwengrip och Nelson Mandela. En salig blandning ;)

7. Läser du dagstidningen? Jajjemen! Om jag inte är på jobbet eller hos päronen så läser jag nyheter på Internet.
8. Vad köpte du senast? Bröd
9. Har du nåt husdjur? Nej tyvärr :(
10. Var bor du? I en etta i Östersund

11. Hur många barn vill du ha? 3 st kanske tillomed 4 st. Jag älskar barn.


Jag utmanar alla att göra en egen lista. Länka gärna så jag får lära känna er!

Träningsglädje

Igår var jag med Sofie på spinning, vi var där i god tid och väntade på instruktören, men det kom ingen!
När instruktören inte hade kommit efter 10 minuter kom receptionisten och satte igång musik till oss så kunde vi köra spinning och se ifall hon dyker upp så småning om.
13/15 st stannade kvar och cyklade, snacka om träningsglädje och motivation när de flesta hade bestämt sig för att spinna denna kväll och lät inte en försenad instruktör hindra dem! Jag och Sofie cyklade järnet till musiken och blev svettigare än någonsin fast att vi fick bestämma tempo o styrka själv tog vi i för att utmana oss själva, härligt!

Sen innan det var slut kom receptionisten och gav oss 2 energidrycker var som plåster på såren att det inte var någon instruktör där, så det blev som en liten trevlig överraskning, synd för dem 2 som gick, men jag tycker nästan att dem inte förtjänade några heller eftersom dem gav upp spinningträningen pga instruktören.

Och ikväll ska vi köra aerobics, mitt första aerobicspass på Goldsgym så det ska bli riktigt spännande.

Multipower energidryck med choklad och vanlijsmak.

Vatten

Vatten är det viktigaste för mänskligheten, utan vatten skulle vi alla dö, men ändå underskattas vatten så mycket.
Jag dricker nuförtiden enbart vatten. Mjölk, läsk eller saft tilltalar mig inte alls. Vanligt kranvatten är gott, rent, nyttigt och billigt.

För er som inte gillar vatten men behöver få i er mer kan smaksätta vattnet. Jag brukar lägga i lite citronskivor, eller varför inte gurka? lingon? äpplen?  Lägg i vadsomhelst och ha vattnet i en tillbringare i kylskåpet.

Därför är vatten så bra!
- Ett bättre skydd mot en del sjukdomar

Om du dricker mycket vatten så minskar det risken för tex. förkylningar, förstoppning, njursten, urinvägsinfektioner och urinblåsecancer.

- Förbättrar ditt utseende

Om man inte ger sin kropp tillräckligt med vatten kommer det att märkas på hyn. Man blir uttorkad, vilket kan ge mer rynkor och fnasig hy. Se till att dricka tillräckligt så håller man sin hud jämnare, spänstigare och mindre rynkig!

- Minska i vikt

Man kan lätt förväxla törst med hungerkänslor och småäter när kroppen egentligen behöver vätska. Genom att dricka vatten känner man sig också mättare och suget minskar.

Man ska ungeför få i sig ca 1,5 liter vatten om dagen, utöver det som finns i maten. Och drick inte småklunkar ofta under dagen, det är inte bra för hjärtat. Utan drick någon deciliter mer sällan under dagen.
Under träning, varmt klimat och sjukdom (feber, förkylning) kräver kroppen extra vätska så då är det viktigt att dricka mer än vanligt för att inte kroppen ska bli uttorkad.


Min inspiration


Lillasysters dag - STUDENTEN

Idag tar lillasyster Emma studenten. Egentligen är det 3 år mellan oss men hon började skolan ett år tidigare och har alltid varit ett år yngre än klasskamraterna, men tänk vad skönt att som "ligga steget före", vuxenlivet blir ju som ett år längre..

Vi väntade när hennes klass kom ut och sedan gick vi tillsammans allihop och vinkade när dem åkte iväg med flaket och sedan stog vi inne i Östersund och kollade på allihopa, man får lyckorus med alla studenter.

Pappa hade skrivit LP 6 på Emmas plakat fast det skulle stå LP 06, som jag upptäckte på plats. Så mamma tog fram bäckpenna och rättade till! hahaha

Emma med Pappa och Mamma



Med bakverk och bara tejer blev det de sötaste flaket!


Nu har Sofie kommit så vi har korkat upp, sedan drar vi till förfest och hänger med studenterna i Östersund och firar dem!

Snö i Storlien

Imorse när vi kom till Storlien med tåget, så snöade det. Det är den 3 juni och det snöar i Storlien! det är ju galet, så skönt att man inte bor där! Jag pratade med en dam som bor där och hon sa att det inte var något ovanligt men det är lika hemskt varje år, haha! Det förstår jag! Så det låg lite snö fläckar på marken som kommit dit under natten..

Snö fläckar och kyla i Storlien

Vi har fått en liten kamrat på Östersunds centralstation.
En liten harbebis bor under växeln precis bakom mitt tåg, han satt där lungt och stilla, brydde sig inte alls om allt folk som gick på perongerna, harar brukar ju vara jätteivriga! Men han var så lugn, så liten och söt!  Sen på kvällen när vi kom tillbaka från Storlien så var han runt där och åt ogräset på spåret. Jag hoppas att han aktar sig för att bli överkörd av tåg eller bli ihjälklämd av växeln.

Vi har ett mission Anna, vi måste döpa våran nya vän :)

Inga måsten - Lagomt är alltid bäst

Jag skulle egentligen ut och jogga nu på lunchen men det är ett sånt skitväder och jag har ingen lust, vilket gör att jag antingen inte tränar fullt ut eller blir blöt och sjuk. Det ska inte vara några måsten med träning, utan lyssna på kroppen.

Har du ingen lust eller ork, träna inte då! Gör sådant som du mår bra av istället för att göra något du känner dig tvingad till. Jag tränar för att jag älskar det! Det får mig att må bra fysiskt och psykiskt, för att jag ska fungera.

Så det blir hemma idag på lunchen, viket nästan aldrig händer. Så istället för att vara så duktig att träna ska jag iväg och handla en massa nyttig och god mat, som min nya favorit musli! och sedan ska jag göra ren mikron och städa undan här. Så får jag köra ett joggingpass imorgon lunch istället.

Man får skjuta upp träningen om man vet att man är inriktad nog att kunna göra den.

Mel B:s kropp känns lite överdrivet. Hon tränar nog dag ut och dag in. 600 situps om dagen berättar hon är hemligheten.. hmm.. säger jag. Och hennes silkonbröst är nu ett faktum! haha

Jag tycker det blir lite för maskulint med tjejer med så synliga muskler, för min egen del vill jag se tränad ut men inte ha något sexpack. Lagomt är alltid bäst!

RSS 2.0