Khao Lak

Nu har vi varit i KhaoLak i 4 dagar sa imorgon drar vi mer norrut och komemr att spendera hela dagen i en buss med thailandare. men vi ar van med vara resdagar nu sa vi har lart oss att sova mycket under dem dagarna.

Det var har i KhaoLak som tsunamin tog ganska hart sa det star kvar manga tomma och rasna hus.

Vi har varit och kollat pa en polisbat som nu ligger 2 km fran havet som tsunamin tog in, helt galet! Eftersom den var ju langt ute pa havet den dagen och kom in sa langt pa land.


Har i KhaoLak har bade jag och Caroline haft lite otur med halsan. Caroline har haft mycket problem i magen, haft ont och behov av toalett hela tiden. Jag har som vanligt haft problem med urinvagarna men jag gick pa ett apotek och fick antibiotika pa en gang sa nu ar vi pa battringsvagen igen.

I Phuket innan vi akte till KhaoLak fick jag traffa mitt enda kusinbarn for forsta gangen, dem var dar pa semester. Lille Milou pa 6 manader. Thailandarna kallade honom for LillBuddha for att han ar liten,tjock, vit och glad, men det var tydligen en bra sak att bli kallad sa. Han var en riktig goknul som skrattade mycket.


Jag med Milou "Little Buddha"


Vi har bara 1 manad kvar nu av varan trip, pa vag upp narmare mot Bangkok sen ar det bara Kina kvar. Kanns lite trist. Men lika bra det eftersom reskassan borjar bli anstan mer an tom, haha!

Galna saker hander i Thailand

Nast sista landet ar det nu som galler pa varan resa. Man amrker att man borjar narma sig slutet nu nar man narmar sig kina och reskassan borjar tyna.
Vi har nu varit i Thailand i ca 1 vecka. Vara forsta dagar spenderades i Krabi, langt ifran staden ocht urister bodde vi i varan bungalow vid havet och bara njot av semesterkanslan.

Jag och caroline var pa elefant tur i Krabi, bara for att ta det lugnt och se thailansk djungel lite grann.
Vi satt pa elefanten och holl pa att somna, det var sa avslappnande medan man gungade med elefantens steg.
Men ratt var det var, utan forvarning sa borjade varan elefant att skena och likasa elefanten vi hade bakom oss. Dem sprang och trumpetade och var helt galna. Jag skrek at Caroline "HALL I DIG!" fast att vi inte hade sa mycket att halla i oss o varat lilla sate med rep som balte. Varan "elefantchaffor" gjorde allt for att fa stopp pa elefanten och tillslut gick det och da andades vi ut. Efterat skrattade vi at detta, det gick ju sa pass bra men kul om vi hade ramlat av eller fatt en stock i huvudet eftersom vi var mitt i djungeln. Ja sa elefantridning kan man fa en kick av med, iallafall om man heter amanda och caroline.

Jag med sjostjarnor i handen och jag och Caroline pa elefanten innan vi visste att det skulle bli en riktigt spannande tur, haha!


Efter Krabi tog vi farjan till de kanda PhiPhi Islands. Dar vi insag vad mycket svenskar det finns i Thailand, mer an thailandare tror jag nastan, haha! Vi var ivag pa snorkling och var pa Maya Beach, stranden fran filmen "The Beach".
Och Caroline hade en otursdag pa snorklingen. Forst ramlade hon i vattnet med kladerna pa nar hon skulle kliva pa baten, sen tappade hon sina solglasogon i havet, hon tappade sin handduk i vattnet, hon glomde att ta med vattenflaska..
Men vi kunde inte gora mer an att skratta, nar hon tappade handduken va det nog liksom "skojar du med mig?!" hahaha

Sma batarna vid solnedgangen i PhiPhi


Nu ar vi i Phuket som alla andra svenskar som ar har pa semester. Har kunde jag inte halla mig fran att pierca mig och tatuera mig, vilket jag aldrig trodde att jag skulle gora under denna resa men jag blev for frestad helt enkelt. Jag ar supernojd med bada :) Jag kommer med bilder senare nar det har lakt lite finare.

Idag traffade vi min kusin Frida och hennes sambo Jimmy har i KaronBeach, riktigt trevligt! Ska traffa dem sneare for att traffa mitt kusinbarn Milou for forsta gangen :)

Langkawi, imorgon Thailand

Efter storstadslivet i Kuala Lumpur kande vi att vi behovde lite lugn och ro. Vi var pa on Penang under nagra dagar for att sedan ta farjan till varat sista stopp i Malaysia, on Langkawi.
Langkawi kan vi saga ar favoriten. Harliga strander, varmt vatten, bara chill.. helt underbart!

Idag nar vi lag och solade pa stranden kande jag att nagot var vid min rumpa och sen nop till, jag sag inte vad det var men jag fick panik och sprattlade med benen och sag att det var en krabba som hade nypt mig i baken, han blev radd och sprang over till Caroline och nop henne i brostet!  hahaha  Antar att det var en krabbkille eftersom han verkade gilla rumpa och brost!

Stor manet? oh ja!

Men man marker nu att ju narmare vi kommer Thailand ju storre blir insekterna, odlorna ser man allt mer och rattorna hoppar fram lite har var. i Kuala Lumpur var det en ratta som sprang over min fot och igarkvall nar jag var i koket har pa hostelet sa hoppade det ut en ratta fran papperskorgen precis nar jag slangde nagot dar sa jag fick en hjartinfarkt. Sedan var det 4 rattor till i koket nar jag atervande en timme senare. Jag ar inte radd for dem men jag vill inte ha dem upp i mig, for mig ar dem ett av de orenaste djuren jag vet, massa sjukdomar och skit, usch.

Sen sa hade vi igarkvall aven 2 odlor i taket, ett myrbo brevid sangen och 2 kackerlackor under sangen, tank att vi sover sa gott, INTE!  haha

Men nog med klagandet, vi har det fortfarande lika underbart och det ar fortfarande lika underbart att resa och vara pa semester. Imorgon tar vi farjan fran Langkawi in till Satun, Thailand och sedan bussen till Krabi dar vi ska spendera nagra dagar. Och vi kan saga att vara vaskor blir svarare och svarare att stanga, mer och mer grejer efter varje land. Det blir att skicka hem ett stort lass hem till sverige fran Thailand sa man slipper betala overvikt.

Sa nu ar det byebye Malaysia och heyhey Thailand.


Sista kvallen i Malaysia

Kuala Lumpur

Nu har jag och Caroline varit i Malaysias huvudstad Kuala Lumpur i 4 natter tror jag det ar, svart att halla reda pa dagarna nar man inte har nagon "riktig vardag". Vi gillar den har staden, det ar fart och flakt, och riktigt fina byggnader om inte namna TwinTowers som lyser upp staden sa fint pa kvallstid.

Varat boende ar inte det lyxigaste men det ar billigt. Vi kallar det for varan lilla bunker, ar bara vara sangar och vara skor som ryms dar inne typ. haha


Vi kommer nu till billigare och billigare lander, sa det ar svart att halla sig fran shoppingen. Och har ar det pruta pruta pruta som galler, man kan latt pruta ner till halva priset, usch vad dem forsoker lura turisterna. Alla har ar ca en halvmeter kortare an mig och Caroline sa vi blir valdigt ut tittade och i affarerna ar dem sa radd att vi ska snatta att dem gar hack i hal pa oss, sa ingen ensam stund har inte.

Varje eftermiddag vid 17 tiden regnar och askar det, alltsa varje dag. Detar sa kvavt att luften blir tung och det ar inte sporegn vi pratar om, vi pratar om vattenfall!! jag och caroline sprang ca 30 meter igar, vi sprang fort och da var det som att vi hoppat ner i en sjo, det var helt sjukt. sa har galler det att passa pa att vara ute fram till kl 17 och sen vara ute pa kvallen.  haha

Vi har varit i en fagelpark dar man verkligen var uppi faglarna och hela parken var uppbyggt av nat sa ingen fagel ska kunna smita. Det var apor utanpa natet, apor finns det forresten overallt har, livsfarligt! haha, man kan inte lite pa dem, riktigt sota men dem ar sma monster.

Igar var vi ut med vara svenska grannar och var pa The Luna Bar pa 33:e vaningen pa ett hotell med utsikt over hela staden mellan TwinTowers och SkyTower, det var sa vackert! Men man fick inte ha med sig kameran in sa det var synd att man bara far ha minnet kvar sjalv i huvudet.

Imorgon drar vi vidare annu mer norrut till Penang med buss, vi har ingen aning hur lang tid det tar men lar ju ta nagra timmar. Sa vi kommer narmare och narmare Thailand dar vi ser fram emot strand, sol och bad :)

RSS 2.0