Skype!

Jag har nog kvalicerat mig snäppet närmare att bli kallad datanörd. Jag har sedan jag kom ner hit inte haft ljud på min dator och flera stycken har försökt att hjälpa mig med det utan att lyckas men igår tog jag tag i det på riktigt och hittade en hemsida där jag laddade ner rätt ljud driver till min dator helt gratis och det funkar!! Så nu kan jag lyssna på musik, höra chatten och viktigast av allt SKYPE:A!!

Så nu måste ni alla i Sverige skaffa skype så vi kan prata och se varandra helt gratis hur ofta vi vill :)
Skaffa ett skype headset med mikrofon, webkamera kan vara kul att se varandra men jag tycker headsetet är viktigast så man kan prata!

ladda nerskyoe gratis här --- > LADDA NER SKYPE

Tiden går för fort

Veckorna bara flyger iväg så att jag blir rädd, helgen närmar sig innan man ens har avslutat den förra helgen.
Gå tiden snabbare i Australien? eller så är det nog bara för att jag gör saker hela tiden.. busy busy.

Jag är på simskolan på tisdagseftermiddagar och har mina egna lektioner. Mina barn är helt underbara och jag är så stolt över deras simkunskaper! Jag kommer att jobba där mer timmar nu i sep/okt då sommaren närmar sig..
Sen jobbar jag även som massös på en massageklinik, det trodde jag inte skulle hända eftersom jag har noll erfarenhet av det men är intresserad av det. Personalen har tränat mig och kunderna gillar mig så pengarna börjar rulla in som de ska.

I helgen har jag jobbat, firat Jenny som fyllde 21 och hängt med underbara vänner.

Helgen i bilder

 

 


Ny frisyr

När jag fyllde hår så fick jag i present av Frida att hon skulle klippa och färga min utväxt. Jättefin present tyckte jag men om jag ändå bara visste vad fel det skulle gå..

Håret blev kortare än tänkt och väldigt ojämnt, såg ut som att jag hade varit på dagis och lekt frisör. Min hårbotten blev orange och gul.. När håret hade torkat kom tårarna, mitt hår var föstört tänkte jag.

Dagen efter visade jag håret för Frida och hon höll med.. mitt hår var en katastrof. Så jag sprang iväg till frisören för att få det jämnt klippt, han frågade om Frida hade varit full när hon klippte mig, så illa var det! haha
Sen skulle vi göra något åt färgen också, jag köpte silverschampo av frisören. Silverschampo tar bort gula och oranga nyanser i blondt hår och det hjälpte verkligen..

Jag har inte haft så här kort hår sedan jag gick i 8:an och jag ä rblondare än någonsin, som Frida sa: "Du fick en ofrivillig makeover" Ja så sant men nu är jag riktigt nöjd med den. vad tycker ni?

Så tack Frida för att du förstörde mitt hår för att sedan göra det helt fantastiskt.

Då och Nu


En helg i högsta växeln

I helgen har jag haft fulltupp,lite för mycket nästan. Jag älskar att ha mycket att göra men dubbelbokningar är jobbiga att hantera.
I fredagskväll hade vi lite personalhäng i Brisbane. Vi badade och käkade pizza sen drog vi hem till Gold Coast och bums i säng. På lördagen hade vi lite utbildningsdag med jobbet så vi åkte tillbaka till Brisbane och badade en massa. Tillbaka hemma gjorde jag mig snabbt i ordning för grillparty hos Kate och Nathan som jag inte har träffat på veckor. Kate fyllde år bara 2 dagar efter mig så vi hade lite kalas.

Käkar underbara hamburgare och Kates hund Penny i sin pyjamas


Efter gottkäk och sällskap tog jag bussen till Jussi och c/o som hade hejdåfest för honom då han åker hem till Finland på torsdag efter att ha varit 1år här. Det ryktas om en liten middag för honom på onsdagkväll!

Jussi i högsta hugg och visar sina dansmoves


Söndagmorgon vaknade jag upp tidigt för att åka till Griffith Universitets öppet hus. Jag ska börja plugga i februari så det var riktigt kul att åka dit och få lite mer idé om vad man kan välja. Just nu riktar det mot Exercise science/psysiotheraphy. Efter studenthänget hade jag picknick på stranden med jobbet i finvädret.

Klockan är nu 00.00 och jag är inte trött. Jag vill sova eftersom jag ska upp och jobba hela dagen imorgon!

Ägg

JAG GILLAR ÄGG!!! Hela mitt liv har jag testat ägg gång på gång utan att ha gillat det men nu testade jag det igen för några veckor sedan och gud vad gott det är!
Nu äter jag några om dagen, nu kan jag knappt bärjamigför att åka till IKEA och testa ägg med kaviar!

Ja jag vet.. jag blir glad av ingenting och nu kommer jag att överdosera ägg!


Jobbfronten

Jag har inte bara ett nytt boende,jag har ett nytt jobb också. Jag är simlärare.
Just nu gör jag praktiktimmar för att få mitt certifikat som jag blir klar med denna vecka och då hoppas jag att dem kan ge mig en massa timmar att jobba! Dessutom planerar jag att börja lära ut simning privat. Ni anar inte hur många asiater det finns här och 95% av dem kan inte simma.

Här kan ni kika på mitt jobb:
http://www.citypools.com.au/locations/miami

Den här dagen har bara flygit iväg ifrånmig och det känns som att jag inte har fått mycket gjort. Jag gjorde prektiktimmar på förmiddagen och nu på eftermiddagen har jag tränat och ätit. Nu sitter jag här hemma och är trött trött tröttmen måste sätta mig ner med lektions planering för ungarna denna vecka.

Lite ledsen har jag varit på sista tiden att missa allt som händer i Jämtland. Ståket, storsjöyran och det fina sommarvädret. Jag har mina dagar då jag saknar det jag kommer ifrån, särsilt min familj!!

Här är en bild som jag förknippar sommar med.

Svensk sommarkväll i Östersund 2009,på väg in till stråket.


Nu är jag inte bara supertrött utan också superhungrig och klockan är bara 18, dags för middag!

Nytt boende

oj oj oj jag borde skämmas över min dåliga uppdatering men jag har inte haft internet på det nya stället jag bor. Jag flyttade till en ny lägenhet förra fredagen. Jag bor i Q1, världens högsta bebodda byggnad. Då har man det att bocka av på listan över saker att göra i sitt liv..

Adressen är: Amanda Stromberg
                      6704/9 Hamilton Avenue
                      Surfers Paradise QLD 4217
                      AUSTRALIA

Jag bor på 67:NDE VÅNINGEN!


Utsikten från mitt fönster

RSS 2.0