fredagen före den långa

Imorse klev jag upp kl 0650 för att möta upp Beck och Frida kl 7 då vi åkte till MainBeach (ca 2 km från s.p) för en morgonsurf. Det gick väldigt bra att surfa idag, jag känner att jag får till det mer och mer med balansen och man lär sig att hantera havet bättre. I början var det läskigt med de stora vågorna, kallsuparna, strömmarna.. Men nu har jag lärt mig att kontrollera det mer och mer vilket också får mig att känna mig säkrare på brädan.

Jag har sökt en del jobb denna vecka. Mycket klädaffärer som söker personal nu och jag har lämnat cv till alla som söker så jag hoppas att någon hör av sig snart så jag får in lite vardagen här i mitt liv i Surfers.

Ikväll ska jag och Beck på förfest hos hennes kompisar och sedan blir det nog utgång. Beck är australiensk men är asgrym på svenska för att Frida har lärt henne så pass mycket under året dem känt varandra. Så Beck kallar mig Amansa Jensen (hon som kom 2:a i idol förra ået) som jag inte alls gillar vilket gör att hon tycker det är ännu roligare att kalla mig det.  haha

Beck och Frida i lördags när vi hade grillkväll.



Go kart!

Förra veckan gick så himla snabbt tycker jag men hade har det blivit mycket gjort. Det har blivit en del tillställningar med födelsedagar och St Patricks Day.
I går körde jag Gokart för första gången i mitt liv och gud vad jag älskade det. Vi var 10 st som körde, 7 killar och 3 tjejer och jag kom 3:a. Vi var 5 st i finalen och då kom jag sist av dem och jag skyller på att jag fick en annan bil under finalen som var sämre än den förra men jag är riktigt nöjd ändå att vi tjejer var exakt lika grymma som killarna.

Det var tuffare än jag trodde med gokart. Det var riktigt roligt och oj vad svettig man blev och idag har jag träningsvärk i armar och axlar.


Shaun på 1:a plats, Cory på 2:a plats, Adrian på 3:e plats och resten av grabbarna efter prisutdelningen.


St Patrick Day

Iförrgår den 17 mars var det St Patricks Day som är Irlands nationaldag och det firas stort här i Australien. Jag lagade lasagne åt Caroline som kom hem från skolan strax innan kl 18 och vi drack gott vin. Senare gick vi till grannarna där det var en del svenskar och norskar, och frammåt kvällen gick vi alla till Waxy's som är en populär irlänsk pub här i Surfers. St Patricks Day firas med färgen grön och jag använde det ända gröna jag hade, mitt linne.

Caroline och Jag på Waxy's på St Patricks Day


En helg i Sandon

Kl 0615 på lördagsmorgonen åkte jag, Caroline, Adrian, Adam och Jarred från våran lägenhet mot Sandon där vi skulle tillbringa vår helg.
De andra killarna och tjejerna var redan där och efter 2,5 timma i bilen var vi framme på campingen därifrån vi fick ro över med båt för att komma till huset där vi skulle bo.

Vi har haft en helt underbar helg. Fint väder så vi har kunnat vara ute då vi har fiskat, surfat, promenerat, badat, solat och grillat.
Vi har även sett vilda kängurus, varaner och emuer vilket har varit en riktig upplevelse för mig och Caroline.

Huset vi bodde i


Grabbarna har lite rast under road tripen - Emuer vid vägen på vägen hem - Varanen - Kängurus


Här är jag bland alla kängurus


Arbetsintervjuen i fredags tyckte jag gick bra så jag hoppas verkligen att det går vägen. Dem ska höra av sig sneast onsdag. Denna veckan händer inget speciellt, några grabbar fyller år så det kanske blir lite kalas.


Morgonsurfing

Imorse var jag, Caroline och Adrian på stranden kl 0530 för att morgonsurfa. Adrian skulle på jobbet strax efter kl 6 så vi fick skjuts ner till stranden och sen fick vi låna hans andra surfbräda så vi kunde fortsätta utan honom. Surfbrädan står kvar i mitt rum så imorgon ska jag upp tidigt igen för att surfa lite mer för jag vill verkligen lära mig att surfa så då är det bara att träna som gäller!


Min surfing imorse i bilder

                       
                

Imorgon ska jag på min första arbetsintervju här
 så jag är lite spänd. Det är på en skoaffär som heter RubiShoes som är i gallerian i centrala Surfers Paradise.
Jag sökte via internet och fick ett samtal idag att jag har gått vidare till intervjuerna, så imorgon kl 15 ska jag dit. Jag har inte varit på arbetsintervjun på 3 år så detta ska bli ritigt spännande för jag vill verkligen ha jobbet så jag hoppas att det kommer gå bra.

På lördagmorgon ska Jag, Caroline, Adrian, Adam och Frida åka iväg till en kompis till killarna, hans stuga som ligger ca 3-4 timmar med bil söderut. Så ska bli tillbringa helgen där med en massa folk så vi hoppas på fint väder!

 

En mycket trött Caroline under sitt pluggande


Internet is in the house!

Min dator är äntligen fixad så jag kan ha eget internet! Ljudet är dock inte ordnat än men kommer att bli så nu håller det på att trixas med installationer o grejer. Men detta betyder att jag är mycket mer kontaktbar för er i Sverige och jag kan även blogga mer!

I torsdags överraskade Caroline mig med min favoritmaträtt till middag: mjölkstuvade makaroner m. korv. Visst är det inte lika som i Sverige men det smakade nästan lika gott!


Jag har surfat 2 gånger denna vecka. I fredags åkte jag, Caroline, Frida och Jeremy och kollade på Quiksilver PRO Gold Coast 2010, en surftävling. Hela förmiddagen hade vi solen på oss men efter våran lunch på Donken så kom regnet lagomt till våran surfing. Jag älskar att bada och surfa när det regnar, ingen sol i ögonen och ingen stekhetta mot kroppen. Och igår var jag och Adrian ut i havet några timmar men denna gång gick det inte lika bra som i fredags..



Efter en hel dag med surfing var jag, Caroline och Adrian på bio på kvällen och såg Alice i underlandet i 3D och det var en av de knäppaste filmerna jag har sett. Den är inte så barnvänlig eftersom det mesta handlar typ om droger! Men den var riktigt rolig och en väldigt speciel film som borde ses.

Tsunamivarning

I lördagskväll var det jordbävning i Chile, som ni kanske har hört på nyheterna? Eftersom att det var en undervattensjordbävning så var det tsunami varning över hela Australiens östkust på söndagsmorgonen. På söndagsmorgonen vid ca 9 tiden slog det till här i Surfers med ca 3 meters vågor. Och vattnet låg högt, jag har aldrig sett stranden så smal. Så hela söndagen var det badförbud på den 3,5 mil långa GoldCoast stranden. Vi är ganska glada att vi ligger långt ifrån Chile så det inte var värre, Hawaii blev ju riktigt drabbad.

Nu hotas Surfers Paradise av översvämmningsvarningar också för det ska nämligen regna hela veckan. Så just nu är naturen inte snäll mot oss för det är så tråkigt när det regnar hela dagarna, var ska man hitta på när an redan har tvättat, städat, pysslat, skrivit mail, sökt jobb?! Inget på listan finns kvar.. Vi borde börja sticka, lösa korsord..

Jag har kollat runt vad det finns för gym möjligheter här eftersom jag gymade flera gånger i veckan hemma i Östersund. Här finns bara ett litet ruttet gym som jag inte tänker betala för att träna i. De flesta hotell har gym så ifall jag kanske ska försöka få in en deal där att få betala för att gymma där vore perfekt. Träningen när gjort hittills är några joggingrundor och morgonpowerwalk varje vardagsmorgon vilket är helt okej men jag vill pumpa vikter!!

Jag har haft ont i magen sedan torsdagkväll men är på bättringsvägen. Så i lördags bakade jag och Caroline kanelbullar som blev jättegoda! Men dem har inget pärlsocker här så vi fick använda strössel istället.

Sjukdag = bullbak!


RSS 2.0