Namnsdag

Idag är det min namnsdag, i Sverige.

När jag kom hem efter jobbet så låg det ett stort paket på min säng. Vilken överraskning, Mamma och pappa har skickat ett stort paket med lite godsaker som kom på rätt dag.

2 se&hör, Plopp, ansiktsmasker, skrubbhandskar, 2 böcker och duschtvål.


Jag blev väldigt överraskad eftersom jag har nog aldrig fått presenter på min namnsdag så känner mig lite bortskämd nu men älskad, precis vad jag behöver nu när jag är sjuk.

TACK!!!


Feber


I fredags när jag vaknade på morgonen hade jag feber men jag bet ihop och tog mig till jobbet. Chefen köpte medicin till mig så att jag skulle överleva dagen sen på kvällen när jag kom hem ställde jag in partyplanerna och däckade i säng.

På lördagen jobbade jag lite till innan det var dags att gå på Karlas 25ås kalas som vi alla sett fram emot i flera veckor så jag fick inbjudan på posten. Inbjudningar påposten borde göras oftasre, det är så kul att få men idag sker allting via facebook.


Vi hade middag uppe på Qdeck, högsta våningen (77:e) i Q1, den högsta byggnaden här i Surfers Paradise. Vi var ca 30 st som var där för att fira Karla och vi minglade uppe på Qdeck några timmar innan vi gick till Vanity och dansade loss hela natten.
Jag, Brendan, Karla, Adam, Andrew och Rachel på Vanity


(Klicka för att förstora)Nu är det tisdag och jag ska vara i poolen nästan hela dagen,få se hur det går med min snoriga näsa och tunga huvud. Knappra lite piller så mår man fint fint för några timmar och jag ska nog powernappa ganska hårt på stranden idag på min lunch. Det gillas

Nysurfad

Nu är jag nysurfad och jag älskar den känslan. Vågorna har slagit runt mig gul och blå, jag har sand i håret och saltvatten i ögonen men jag känner mig som nyfödd på ett sätt.
Jag är skitdålig på surfing och det gör mig frustrerad!  haha    Det ser så lätt ut men sen är man där ute och slåss med havet och det är en sådan bra start på dagen.

Solen varade inte så länge, det regnade hela morgonen imorse men nu verkar det som det sicker upp lite iallafall..

Igårkväll efter jobbet var jag på Yoga. Och ja det kändes ganska rejält att jag inte ha gjort det på 10 månader men det var skönt att starta med det igen och få tillbaka lite smidighet så jag ska gå på det varje tisdag.

Träningen går riktigt bra nu. Jag cyklar alltid till och från jobbet som är 15 km tur&etur, simmar 1 km Crawlsim 3 gånger/veckan, Surfar 2-3 gånger/veckan, Yoga 1 gång/veckan och jag vill även få in 1 joggingpass/veckan också om tiden tillåter.

Nu äte jag en stor frukost innan jag cyklar iväg till jobbet för att träna mina vinnare.

Emma, som jag var på Yoga hos igår

Sunshine Coast

Åh vilken härlig helg. Lite för lite sömn men vad vi har hunnit med mycket och jag sov hela natten inatt vilket är vädigt ovanligt.

I lördags efter jag slutade jobbet kom Claire hem till mig. Vi åt middag och chillade lite sen åkte vi upp till Brisbane där vi spenderade hela natten och hade en rolig pubrunda och mycket dans.

Claire, jag och Ange på en nattklubb i Brisbane


Tidigt på söndagsmorgonen när vi vaknade i Brisbane kände vi för en liten roadtip i det underbara vädret så vi åkte norrut till Sunshine Coast och Noosa där jag aldrig varit förut och det var lika vackert som jag har hört. Vi träffade några av Claires kompisar, drack underbara smootisar, solade på stranden och körde mycket bil. Jag körde en del också och så roligt det när nu när man aldrig kör bil här

Jag och Claire i Noosa

 
Sent på eftermiddagen åkte vi tillbaka till Brisbane där Claire skulle spendera natten så jag fick skjuts av Cory tillbaka hem till Gold Coast. Jag stupade tidigt i säng och sov 12 timma i sträck då jag imorse gick ut i solen och surfade innan jobbet. Livet är ganska underbart just nu..

Det finns ingen strand

Oftast när jag har lunchrast så tar jag med mig min matlåda och sätter mig på stranden och bara njuter, ibland hinner jag ta en tuplur också. Tro mig, mina barn och klorvattnet tar musten ur mig ibland..
Men de senaste dagarna har jag inte kunnat få känna sanden mellan mina tår när stranden har varit avstängd pga ... det finns ingen strand! Vinden och regnet har gjort att havets vågor tagit över stranden men jag hoppas att det lugnar ner sig snart..

Stranden just nu..


Åh vad jag älskar sånna dagar som idag då jag har fått så mycket gjort, en tyngd från axlarna lyfts bort.
Jag har jobbat, tränat, handlat, städat, fixat alla papper som ska till univesitetet och planerat helgen. Underbart.
Så nu kan jag sova lugnt, upp för en joggingtur imorgon innan jobbet!

Jag har suttit och pratat med Oscar lite (lillebror) som inte vill att jag ska åka tillbaka till Australien efter mina 4 veckor hemma, då kom en liten tår från storsystern som saknar syskonens närhet!

Mandy Strommie

Austalien är landet av slang, smeknamn och förkortningar. Har säkert med att göra att dem är gamla fångare, haha 

Jag som aldrig har haft ett smeknamn i Sveige fick ett på en gång när jag kom hit och det är såklart "Mandy" som är en förkortning av Amanda i engelsktalande länder.

I början gillade jag det inte alls, det kändes för tjejigt och inte alls likt Amanda och jag lyssnade inte när folk kallade mig det men nu har jag vant mig och jag börjar acceptera det lite mer och mer. Några av mina australienska tjejkompisar kallar mig "strommie" efter Stromberg och jag tycker det smeknamnet passar mig bättre, det är mer mig.

Jag läste precis att det finns 21 500 Amanda i Sverige. Amanda betyder på latin "den älskvärda" eller "hon som bör bli älskad" 
Här är några kända Amandor:

Amanda Jenssen, 2:a i idol 2008 & Amanda Hope, Jurymedlem i Britains Got Talent


Mandy Moore, skådespeleska/sångerska & transan Amanda LePore


Amanda Bynes, skådespelerska & Amanda Seyfried, skådespelerska


En hel del olika Amandor med olika utseende och talanger.

En regnig sommarstart

Igår kväll var jag, Lia, Emily och Jasmine på Beergarden och kollade å 3 band som spelade. Det var riktigt trevligt att sitta där, lyssna på musiken och snacka. Jag höll mig till apelsinjuice eftersom jag har jobbet och jag hade tänkt att surfa tidigt imorse men tröttheten satt emot och jag snoozade 1,5 timme extra istället men ikväll ska jag tidigt i säng då vågorna väntar på mig imorgon.

Nu är det jobbdags och regnet kom precis. Sommaren är tillbaka nu så det är varmt och skönt men det innebär också att regnet är tillbaka..

Ännu en bildfrån Jazzfest. Jag, Karling, Lia, Emily och Elyta.


Jazzfest

I lördags var jag på Jazzfest där alla var utklädda till 20, 30 och 40-talet.
Vi har alla sett fram emot detta i flera månader och förra årets Jazzfest har jag bara hört gott om så det var höga förväntningar inför årets Jazzfest och så bra det blev!
Mat och dryck på plats och lite band som spelade hela kvällen, det blev dock lite regn men det gav ingen sura miner.

Blev först lite förJazz hos Lia sen gick vi ner till parken där alla var samlade och väntade på bussarna som skulle ta oss till den hemliga Jazzplatsen, The Cotton Club.


(klicka för att förstora)Musse Pigg och Emily


Vi längtar alla redan till nästa år. Tack för en underbar kväll!

RSS 2.0