Översvämmning

Som ni vet har det varit frukansvärda översvämmningar här i Queensland (staten jag bor i) och jag ber om ursäkt att jag inte har uppdaterat via bloggen men jag har iallafall haft kontakt med min familj så dem har vetat att vi är säkra.

Översvämmningarna har varit runt omkring utanför Gold Coast både i norr, söder och inland men som tur var ingenting just här! Jag känner folk som bor i några av städerna/byarna somblivit drabbad men ingen har blivit drabbad allvarligt. Närmaste översvämmningen var 40min biltur härifrån.

Men 20 personer har dött i översvämmningarna och 10 personer saknas fortfarande och tusentals hem är förstörda! Detta var den värsta översvämmningen i Australien på över 100 år.

Sen blev dem oroliga när giftormar, stora kokodiler och hajar hamnade i översvämmningavattnet somfoket befann sig imen ingen skadad av det än så länge. Det är så overkligt att se denna tragedi på tv och veta att det är bara en biltur härifrån, det känns som att det skulle vara långt borta i ett uland.
Och historierna man har hört från folk och nyheterna om hur dem drabbade har avlidit eler försvunnit får mig att rysa till..


Nu till lite goda nyheter: Jag har köpt en bil! En liten vit Toyota Camry sedan som funkar bra hittills och jag känner mig väldigt vuxen och fri med att ha min första alldeles egna bil.
Så nu i eftermiddag(fredag) efter jobbet ska jag och Emma ha en liten camping weekend upp till brisbane, sunshine coast, australia zoo och fraiser island. det säga att vädret ska vara bra där i hegen och vi kommer möta upp lite folk här och var så det kommer att bli kanon!

Sängbrak

Igår när Emma låg i sängen och vilade kom jag och satt mig brevid henne och KRASCH! madrassen for igenom sängbräderna ner på golvet. Emma skrattade ihjäl sig och jag tänkte "satan".
Vi tog ur madrassen för att fixa bräderna och la sen tillbaka madrassen, sen gick jag och satt mig på sängen när jag pratade i telefonen och KRASCH! sängen gick sönder igen..

Då tänkte jag, hammare och spik borde lösa problemet. Spik hade vi men ingen hammare så jag gick till alla grannar på hammar jakt, ingen hade någon. Nähä..
Så tillslut blev det att vi tog ut alla sängbräder och har madrassen på golvet men fortfarande i sängramen, det går bra men det ser lite konstigt ut.

Förresten Emma spräckte sina byxor mitt i allt sängproblem!Jag och Emma fixar vårt sängproblem


Förlovningsfest

I veckan som gått så har jag börjat jobba, vilket känns jättebra och det är roligt att få träffa mina barn igen. Jag åt lunch med Caroline då vi öppnade en massa juklappar och vi hade en födelsedagsmiddag för Beck i början av veckan.. ja det har nog inte hänt så mycket mer. Vädret är skit iallafall..
Jag håller på att leta bil för fullt, de 2 som jag har ringt på var redan sålda så jag hoppas jag hittar en och köper en som passar mig, önska mig lycka till!

Igår var jag på mitt livs första förlovningsfest. Min kompis Elin ska gifta sig med sin Brendan nästa år och igårkväll firade vi deras förlovning med en riktig lyckad fest.
Nyår

Tillbaka i Australien och det känns ruggigt bra. Syrran har jag hos mig nu också i 4 veckor så det blir en del turistattraktioner framöver..

Idag har jag avverkatmin första dag på jobbet efter 5 veckors semester, det var riktig kul att vara tillbaka och träffa alla men nu är jag helt slut. Tar nog ett litet tag tills jag vänjer mig att vara flera timmar i klorvattnet/dag.

På nyår åkte vi bil ner till Byron Bay, vi åt lunch vid fyren, solade på stranden och stannade där över nyårsnatten.
Det var ett bra äventyr, spontant blir alltid bäst då man inte har så mycket planer på vad somkommer hända där, vi firade in det nya året på stranden runt en brasa med mycket folk. Trevligt väder och trevligt sällskap är den bästa blandningen.

Jag och Emma (syster) på Australiens östligaste punkt
Jag och Emma (syster) på stranden i Byron Bay på nyår
Igår (söndag) var jag på SummaFieldDayze festivalen och jag har aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe samtidigt. Jag lägger in bilder från det en annan gång..

RSS 2.0