Good Vibration

Vilken kanonhelg det har varit. i lordags var jag och Caroline pa varan forsta festivak\l har i Australien, Good Vibrations. Vi akte dit kl 13 och kom hem kl 00, en lang och mycket rolig dag/kvall. Vid 10 tiden foljde jag och Caroline med Adrian hem till en av hans kompisar dar ett helt gang samlats dar vi at lunch tillsammans innan vi akte buss till festivalen.Pa festvalen sag vi KidCudi, Basement Jaxx, The Killers, Gym Class Heroes, Busta Rhymes, Gossip bla.
Det som jag tyckte var bra med denna festival var att det var 18ars grans, sa det var inte en massa mindre som kutade runt som det ar pa festivalerna i Sverige. Och eftersom det da ar 18ars grans sa behovs det inga "dricka alkohol" omraden vilket gor att vi holl ihop hela kvallen!Gym Class Heroes - The Killers - Kid Cudi


Indianen Adrian & Jag


Pa sondagen akte jag och Caroline med Adiran, Adam & Matty for att kolla pa en surftavling. Bra vader och bra sallskap gjorde allt detta till en rba sondag. Sa denna helg har jag varit pa min forsta festival och min forsta surftavling, bast!Utflykter & aventyr

Jag har fortfarande inget internet hemma i lagenheten darav den daliga uppdateringen.

Jag och Caroline har blivit kompisar med vara grannar Adam och Matty, tva australiensare. Sa vi skapar lite mer och mer kontakter vilket ar jatteroligt och aven nar det ar australiensare. Vi vill ju inte bara traffa en massa svenskar nar vi ar har i Australien.

Jag, Caroline, Adam och Adrian var ut pa utflykt hela lordagen. Grabbarna tog oss till en strand utanfor Surfers Paradise dar dem surfade lite medan vi kollade utsikten och plockade snackor. Till lunch sa akte vi till en flod i skogen dar vi hade picknick och badade annu mer. Sen akte vi till regnskogen och badade i vattenfall, det var en helt underbar dag!

Jag med SurfersParadise i bakgrunden


1 - Stranden vi var pa med SurfersParadise i som utsikt. 2 - Jag och Caroline badar i floden. 3 - Vattenfalletstallet i regnskogen


Pauline, min kompis fran Paris, backpackar och halsar pa kompisar har i australien sa hon var hos oss forra veckan och vi hade det jattemysigt. Jag har inte traffat henne pa 1,5 ar sa vi hade en del att ta igen. Hon ar i brisbane och bilar lite nu for tillfallet innan hon drar soderut igen, sa da kikar hon forbi for en fika.

Jag och Caroline gar upp kl 6-7 varje vardagsmorgon for att ta 1 timmas powerwalk pa stranden. det ar en san harlig start pa morgonen innan frukost att fa se solen komma upp i horisonten och se hur staden vaknar till liv. Och det ar riktigt bra traning att ga snabbt i sanden ocksa. Jag har en delt raningsvark i rumpan..

Caroline och Pauline pa varan dagliga morgon powerwalk


Har far man se upp nar palmarna tappar sina "blad". Dem ar dundertunga och faller fran hoga hojder.
Caroline och Pauline visar bladet som fallit pa Mattys bil.

Australien fågel

Den här fågeln ser man överallt här i Australien både i städerna och utanför. Jag kommer inte ihåg nu på rak arm vad den heter..
Den är ganska stor, ca 50 cm hög och bara går och strosar runt.
Förra året på min och Caroline's backpackingresa pekade Caroline mot flera sånna här fåglar och sa:
Caroline: Kolla på den där fågeln?
Jag: Vilken då?
Caroline: Den med näbb?
Jag: Vilken fågel i världen har inte näbb?!  hahaha


Att hata elektronik men att älska korvstroganoff!

Jag och Caroline köpte ett varsitt mobilt bredband igar som man laddar med visst antal timmar/månad och nu när jag satt in och skulle installera det så kom inte installationsprogrammet upp som det stod att det skulle göra. Och Ufb fanns inte på "DenHärDatorn" heller så jag kunde inte installera det manuellt. Jag ringde Martin så när han kommer senare i veckan ska han se efter om han hittar problemet och hoppas att det kan fixas. Jag hatar elektronik..

Vi har haft en liten mulen period här i Surfers Paradise nu det började i natten till torsdagen då jag vaknade kl 3 av åskan. Det blixtrade och small helt brutalt, åskan var precis ovanför oss i 1 timme och under den timmen hann jag inte räkna till 1 en enda gång mellan blixten och smällen. Det var lite läskigt och lite jobbigt att inte kunna sova..

Jag, Caroline & Gustav hängde på nattklubben 21 i lördagsUnder dessa dagar då det har varit mulet och vissa regnskurar så har vi varit på ett shoppingområde precis utanför Surfers som heter AustraliaFair. Vi har köpt gardiner till våra rum, sängkläder, drickglas och ljus. Jag köpte även 2 kuddar till, tvättkorg, väggspegel och lite annat smått som gör rummet mysigare och mer personligt. Det fanns jätte många outletsaffärer där så vi handlade riktigt billigt! Nu syns det att någon bor här i lägenheten, det blir mer och mer vårat hem.

Mitt rum efter lite shopping

 

Gustav (bekant från Östersund) är här i Surfers tillomed måndag. Han ska då åka till Perth där han ska plugga en termin så det är riktigt kul att umgås med honom nu när han är här eftersom han jobbade här för några år sedan så har han bra tips att komma med ;)

Igårkväll testade vi att göra korvstroganoff till middag. Eftersom det inte finns falukorv här och varmkorven är mjuk och kletig inuti så tog vi halvfrusen varmkorv (så den är hårdare och ej kletig) och delade i stroganoffstorlek. Vi tillagade det och smakade sedan och korvmänniska som jag är så smakade det helt underbart! 

Vi fick till det att det såg ut och smakade som svensk korvstroganoff så tro mig snart ska vi fixa de mjölkstuvade makaronerna också!!

Jag har haft svårt att sova pa ntäterna och hräomnatten var Conrad (En ödla som bor i vårat kök) i min säng och jag skulle fånga honom men han gömde sig för bra så jag gick in till Caroline och sov där. Conrad har vi inte sett sedan dess så vart är han nu??


RSS 2.0