Lillebrors konfirmation

Jag har haft en helt perfekt dag med underbart väder och sällskap med hela släkten och flera vänner, även från Halmstad.
Idag var dagen för min lillebror Oscars konfirmation så för denna dag fick jag ledig från jobbet, riktigt skönt avbryt mitt i jobbveckan.

Syskonen Strömberg

Efter 1,5 timma i Hallens kyrka åkte vi hem till Arvesund för lunch med tårta. Så vi har ätit mycket, lekt med alla barn och haft det riktigt trevligt. Så jag ser redan fram emot nästa helg då lillasyster Emma tar studenten och det blir släktl/vänunch igen.
Det blev mest gos med vårat enda kusinbarn Milou.Världens snällaste och inte rädd för något/någon, skrattar och är lugn. Vad mer kan man begära av en 8 månaders bebis?

Milou gosar med Emma

Kristian ville också vara med på kort när jag håller i Milou.

Imorgon är det tillbaka på jobbet. Bara 3 dagar kvar, de lättaste dagarna. Sen blir jag ledig 7 dagar igen och det är så skönt att bli långledig nu under sommaren då det är fint väder så man kan hitta på så mycket.

Jag och duschmunsycken

innan jag går in på ämnet, varför heter det "duschmunstycke"? Hur kommer ordet "mun" in i det hela?  lustigt...

Ja iallafall så har jag en liten historia om dessa duschmunstycken. Jag tycker inte om att duscha, för jag älskar att bada badkar men när det inte finns något sånt har man ju som inget annat val än att ta duschen.

I Kina tappade jag duschmunstycken när jag höll i det, jag vet inte varför. Men det gick iallafall av och gick inte att skruva på igen. Så Caroline tyckte att det kändes som att duscha i en trädgård med vattenslangen, haha!


För någon dag sedan händer samma grej igen här hemma. Jag tappade duschmunstycken men rätt ner på foten. Smärtan var obeskrivlig eftersom jag har världes största munstycke. Så ett stort blåmärke pryder nu foten tack vare mitt krig" mot duschmunstycken.

Au pair - Mitt första avklarade mål

Runt dessa dagar, i slutet av maj för exakt 2 år sedan så tog jag mitt första steg mot en dröm. Jag tog det första steget tillsammans med min fina vän Jannike. Vi hade samma dröm men åt olika håll. Vi ville vara aupairer, jag i Paris och hon i USA.
Vi postade våra ansökningar samtidigt. Jag kom till Paris den 3 sep och Jannike kom till Washington D.C den 3 dec.
VI har följt varandra på bloggarna och peppat varandra i vått och torrt. Att vara aupair är inte alltid lätt. Med kulturkrockar, bo hos en familj och anpassa sig är inte det lättaste. Vi fick mycket stöd av varandra eftersom vi båda var i samma sits och visste då att vi förstod varandra.

Jannike och Jag postar våra aupairansökan, i slutet av maj 2007.


Jag åkte ner till Paris helt själv, utan att kunna göra mig förståd på språket eller förstå någon annan. Första veckan var det värsta veckan i mitt liv, varje ensam stund grät jag. Men jag visste att det var för att det var en motgång, jag visste inte att det skulle vara tufft att lämna mitt trygga hem i Sverige. Men det var också den nyttigaste veckan i mitt liv, jag är en fighter och visste att jag skulle klara det, inte en chans att jag skulle ge upp och åka hem, det fanns inte på kartan! Jag bad mina föräldrar att inte ringa mig de 2 första veckorna för att jag visste att det bara skulle krossa mig mer. Att känna hur man kan vara så nere till att bli stark på bara 2 veckor var så overkligt men jag lärde känna mig själv, att jag hade blivit den människan som jag så länge strävat efter att få vara. Jag kommer alltid att vara stolt över mig själv, att jag bara 19 år gammal klarade allt det där och blev stark. Jag tackar mina vänner i Paris så mycket för att ni hjälpte mig en bit på vägen!

Så om du vill åka som aupair tycker jag att du ska göra det! Du kan ha väldigt tur, jag bodde tex i en familj som bara hade en 11årig flicka som var väldigt självgående, så jag jobbade inte så mycket men fick det franska språket som jag var ute efter.

Vägen till att bli aupair:
- Bestäm dig vart du vill vara aupair. Det behöver inte vara en stad utan det räcker att du vet vilket land så du kan bli placerad om du åker med en organisation.
- Varför vill du åka utomlands som aupair? Lära dig språket? Se kulturen? Du älskar barn s mycket? Så kan du välja familj efter dina mål och önskningar.
- Vill du åka privat eller via en organisation? Familjer vill ha olika information om dig om du åker privat och sköter allt själv eller via en organisation. Jag rekommenderar att du åker genom en organisation så att du har ett backup stöd sedan när du är på plats och behöver hjälp. Kanske måste byta familj om du inte trivs? Då kan dem hjälpa dig med det.
- Hur länge vill du vara borta? Jag valde att vara borta 6 månader, det kändes lagomt men jag trivdes så bra i Paris att jag stannade i 8 månader. Så förläng hellre än att förkorta din vistelse.
- Fixa det som organisationen/familjen vill ha. Ta körkort, översätt gymnasiebetyg, skriv ett personligt brev och fixa brev från referenser. Skicka.
- Så var det bara att vänta på familjen. Ta inte första bästa utan vänta tills det känns rätt med den familjen som vill ha dig.
- När det är dags att åka kan du packa ner några personliga saker som foton, eller minnes grejer som får dig att må lite bättre vid hemlängtan.

Hemlängtan. Vad gör jag då?
Hemlängtan har nog alla någongång och man vill att den ska gå över så fort som möjligt för att kunna njuta av sin vistelse istället.
- Räkna med att den första/de första veckan/veckorna blir tuffa. Det är en stor omställning både för dig och familjen du bor hos, så hemlängtan kommer vara extra stark i början innan du kommit in i grejer.
- Prata inte med familjen i telefonen! Det kan förvärra hemlängtan när du hör deras röster där hemma. Ta det via mail eller sms när du har hemlängtan.
- Ta med personliga grejer som sagt. Foton och minnen. Så känns det mer som ditt rum när du bor hos familjen och får dig att känna dig lite mer som hemma.
- Träffa kompisar. Det är under aupair tiden man inser hur viktigt det är att ha vänner. Träffa andra aupairer, din organisation kanske har aupairträffar? Svenska kyrkan är en bra mötesplats för ungdomar utomlands. Hör med familjen om dem kanske har vänner som också har aupairer.

Jag hoppas att jag har hjälpt dig en bit på vägen. det är bara att maila mig vid frågor eller kommentarer.

En bra start på dagen

Gomorgon! Jag är uppe med tuppen för nu är jag inne på min första dag på en 7 dagars lång arbetsvecka, puh! Känns tungt men "en lång resa börjar alltid med ett steg" får jag tänka.

Så jag kände för en bra start och vad finns inte bättre då än en bra frukost? Jag är väldigt olika, ibland behöver jag mycket till frukost och ibland kan jag inte äta frukost alls, jag vet inte vad det beror på.

Men jag har blivit helt kär i en musli från Axa så nu blir det mycket frukost ett tag framöver. Jag tillomed åt den muslin med yougurt till middag häromdagen för att jag älskade det! haha.  Så nu är jag fast!


Min frukost idag. BlåbärsYougurt m. FruktMusli, grönt te med vanlijsmak och citronvattenDet är bra att börja morgonen med fullkorn som finns i de flesta muslisar, så håller man sig mätt länge.


Vad ska man göra?

Vad ska man göra en sådan regnig dag när folk jobbar och när man själv är ledig?
Så jag lägger in ett kul klipp till er andra som kanske har lite att göra med idag.
Jag håller på med matten som jag pluggar upp, blir det nästa sista provet imorgon, känns skönt men jag har tappat motivationen lite eftersom MatteB är mycket svårare än MatteA tycker jag. Sedan ikväll blir det gymet och pilates, ska bli underbart!

Kändisbloggare - Marie Serneholt

Marie Serneholt är den nya "kändisen" som börjat med att blogga, allt vi väntar på ny är att få veta lite mer om henne och Måns, eller? 


För att komma til Maries blogg klicka HÄR!

Jag har gjort historia i helgen

Denna helg skulle bli min partyhelg, utgång både fredag och lördag. Efter en fredagkväll med världens bästa mat som vi hade grillat och träffade gammalt och nytt folk och hade den bästa kvällen på länge, så låg jag dålig precis HELA lördagen. Jag mår aldrig dålig dagen efter, ALDRIG. Men igår alltså, jag vet inte hur många gånger jag kräktes, jag hade magkramp, huvudvärk..  börjar jag bli gammal nu?  hahaha  Så jag gjorde historia igår genom att vara bakis för första gången i mitt liv, jag hoppas att det var även sista gången.

Linda posar med det nygrillade köttet som hon i nästa sekund tappar allt på gräsmattan! hahaha!


Beppe lärde Caroline att göra sin egen BH av en servett, impad!


Så igår när det var fint väder låg jag inne och var nära döden, jag fick tillomed avboka en middag med vänner eftersom jag fick inte i mig någonting på hela dagen utan att det kom upp igen. Men senare på kvällen kom Sofie och Fatima över. Sofie fyllde 20 år så vi åt kladdkaka och jag bakade choklad cupcakes, sen spelade vi sanning och konsekvens in till natten och vi var nära att dö av skratt många gånger, så det spelet är nu ett måste till våra förfester.


Idag har vi varit ute i finvädret hela dagen och jag var på topphumör till 100%,kändes underbart efter en hel lördag i säng med Mr Bucket, aldrig mer!
Jag, Sofie och Frida stack iväg till flygfältet och kollade när deras kompis hoppade fallskärm, han håller på att ta certifikat. Jag blev riktigt sugen eftersom jag gjorde det en gång i NyaZeeland men vi hoppade så mycket högre än vad dem gör i Östersund, här har dem inte bra plan nog att komma så högt upp.
Sen grillade jag och Sofie i huset där hon är hundvakt i helgen, supermysig och vi åt alldeles för mycket eftersom det var alldeles för gott


Så jag har haft en riktig rolig helg med mycket sällskap och skratt, mer behöver man inte för att må bra :)
nu kommer Marie över!

Marabou + Daim = MarabouDaim

Jag älskar choklad! alltså jag älskar det så mycket att det har blivit en last, jag får inte stopp på mig själv vissa gånger, så därför brukar jag undvika att köpa choklad. Men när man kommer till föräldrarna och det är en massa choklad i godishyllan så måste man äta. En ny favorit är helt klart Marabou Daim.

har ni inte testat? Spring och köp!

Hos Päronen och packar ut

Choklad cupcakes:en blev stor succé igår. Anders "föraren" och jag åt en varsin, Anders sölade på sina papper och fick choklad på haka o näsa! haha    Själv fick jag ont i magen och den varma chokladen jag drack till cupcaken smakade inte längre choklad eftersom min cupcake var så mycket maffigare med chokladsmak, ha! Så det måste ni baka och smaka någongång o få känna vad riktig choklad är :)

Mamma och Pappa hämtade mig efter jobbet igårkväll så nu befinner jag mig hemma hos päronen i Arvesund. dem fick en varsin Cupcake dem med. Idag fick jag åka med lillebror på hans nya moppe och bakade tunnbröd med mamma och pappa i bakstugan vid storsjön.

Jag och Oscar (lillebror) checkade in den nya bryggan


Oviksfjället/Västfjället och Åreskutan
Jag packar ur en massa grejer från mitt rum här som ska tas med in till lägenheten i Östersund imorgon. Man hittar så mycket roliga grejer när man gräver i garderoberna och städar i hyllan. Saker från resan, presenter från vänner, minnen från momma och smycken man har glömt bort att man hade.

Så eftersom mamma och pappa har bakat tunnbröd hela dagen så kör vi en norrland till middag ikväll: Tunnbrödrulle!

Choklad Cupcakes

På mitt jobb jobbar jag pass. Jag jobbar 7 dagar, LÅNGA dagar för att sedan bli ledig 7 dagar. Jag älskar att ha det så.
Jag och lokföraren har lite tradition att på lördagar som är våran längsta dag så bjuder han på fika, blir en stor bulle från pressbyrån :) och på onsdagar som är våran sista dag på arbetsveckan är det min tur att bjuda på fika, jag lägger i lite mer hjärta i det och bakar själv.

Idag blev det de bästa hittills: Choklad Cupcakes med choklad frostingMin bästa skapelse hittills, här är receptet:
Cupsakes
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vanlijsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g kvalitetschoklad, 70%

Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vanlijsocker
0,5 dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker vitt och poröst.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet. Blanda och häll i smeten.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt, vänd försiktigt ner i smeten.
- hacka chokladen och smält i vattenbad (i en skål över kokande vatten) och töm i smeten.
- Fyll formarna 2/3 och grädda cupcakesen i mitten av ugnen i ca 15 minuter för små och 25 minuter för stora.
FROSTING
Rör smör, florsocker, vanlijsocker, kakao och philadelphiaosten krämigt. Rör sist ner det varma kaffet.


Norges dag var det igår

17 maj, ett datum som alla svenskar vet att det ät vårat grannland Norges nationaldag.
Eftersom tåget jag jobbar på går till Trondheim, Norge så fick vi hylla norskarna lite med flaggor på tåget.


Fick klättra lite grann men så fint det blev!

Nöjd med längtan

Nu har jag sovit mina 2 första nätter i den nya lägenheten och jag tycker altid att första natten är lite spännande på något vis när man ska sova någonstans ensam i något som inte är ens eget, än. Och jag sov supergott, jag höll tillomed nästan på att försova mig så bra trivs jag i den nya lägenheten. Jag går på jobbet på 4 minuter och till centrum på 2 minuter, nära till allt helt enkelt! :)

Träningen har jag kommit igång med jättebra efter resan, har inte tappat så mycket styrka som jag trodde så det är skönt att slippa backa alltför mycket och bara jobba igen lite grann.

Resan har jag tänkt på varje dag och jag vill bara tillbaka till att vakna en dag och inte veta vad som väntar på det nya stället vi ska på, det var alltid något nytt och det älskade jag. Så nu blir det att tjäna ihop pengar igen till nästa resa, efter jul bär det av, hoppas vi :)


Tänk om jag fick bli såhär brun igen, bilden är tagen för ca 2 månader i Krabi, Thailand den morgonen vi skulle åka båt till PhiPhiIslands. Jag och Caroline gosar med hostelets hundar under väntetiden.
Ta mig tillbaka till denna minut!

Mina 5 bästa - Kändiskillar

Det är inte lätt att slå sig in på denna lista, konkurrensen är tuff! Det tog lång tid att hitta 5 stycken kändiskillar som jag tycker är oemotståndliga så här har ni dem! Vilka är era topp 5?

1. Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo is my man! så är det bara. Han gör mig knäsvag.


2. Heath Ledger
Hans leende är det vackraste jag vet. Kom tillbaka!


3. Michael Vartan
Svärmorsdrömmen. Stabil, manlig och HET :)
 

4. Johnny Knoxville
Något är det som gör han het. Hans galenhet? Hans röst? Jag vet inte..


5. Paul Walker
Finast i "Fast and the Furious", alla älskar en hjälte.

Att hitta ett boende

Nu när jag är tillbaka i Sverige och i Östersund fick jag börja om på nytt med att leta ett boende.

Under min första arbetsvecka har jag bott i syrrans krypin. Jag ringde tjejen jag hyrde en fin lägenhet av förra sommaren men hon sa att en arbetskollega paxat den, fast att hon hade tänkt att ringa mig först så där var det lite otur.
Jag satt ut en annons och har fått många svar och jag har fastnat för en som ligger på kyrkgatan, mitt i centrum som jag får ha möbelerad över sommaren, vilket är perfekt! Så jag ska gå och kolla den imorgon men här är bilder jag har fått av den, väldigt liten, men bra byggd och mysig. Men lite egna grejer kommer den bli jättefin och Amanda stylad!


Så lite tips till er som letar boende.
- Kontakter. Berätta för alla du känner att du letar boende. Genom att berätta för vänner, arbetskollegor, släkt, grannen så skapar du ett stort nät av personer och någon av dem kan känna någon som känner någon som ska flytta. Och folk känner sig mer säkra på att hyra ut till någon som finns inom detta "nätverk".
Min erfarenhet: Första gången jag skulle flytta hemifrån efter studenten behöve jag en lägenhet bara över sommaren. Jag fick en tack vare min mammas kollegas dotter skulle spendera sommaren hos pojkvännen.

- Tillfälligt. Om du inte hittar ditt drömboende som du är ute efter på en gång, varför inte ta något tillfälligt medan du letar efter dröm boendet?
Min erfarenhet: Jag har alltid haft lägenhet i 2:a hand eftersom jag vill inte bli bunden till en lägenhet när jag älskar att resa och älskar förändring. När jag bor i olika lägenheter får jag också en mer tydlig bild över hur jag själv vill ha det den dagen då jag skaffar ett eget ställe.

-
Annonsera. Sätt ut en annons på tex blocket.se eller i tidningen. Personer som vill hyra ut lägger inte alltid ut annonser eftersom det är risk att dem blir "bombaderade" av svar så då kan det vara lättare för dem att istället leta genom annonser vilka som vill hyra.
Min erfarenhet: På mina annonser skriver jag in både min mail och telefonnummer så personen kan kontakta en hur dem själv känner för. Sen också att inte verka för kräsen är bra, då är det lättare att få fler svar och du kan välja bort de som verkar ointressanta istället att folk ska tänka "nä det passar nog inte henne, hon vill ju ha badkar, inte dusch", lägenheten kan ha så mycket mer som får dig at glömma att du ville helst ha ett badkar!

- Svara på annons. Kolla bland annonser där personer vill hyra ut. När du svarar är det bäst (tycker jag) att ringa istället för att maila eller sms:a då är det lätt att du bara blir en i högen. Genom telefon kommer du i direktkontakt med personen och denna kommer ihåg dig lättare, får höra ditt tonläge och hur trevlig och ordningssam du verkar :)
Min erfarenhet: Jag har svarat på en del annonser. Genom mail har jag inte alltid fått svar, väldigt sällan. När jag har ringt så har jag alltid blivit erbjuden att komma och kolla på den och sedan fått den. Genom att ringa visar du att du är mer mogen och modig.


Det var de tipsen jag hade att komma med, skriv gärna flera om ni har några :)  Lycka till med letandet!


Resans shopping

Efter 4 månaders på resande fot så kan man nu beskriva mig, LUSPANK! Jag har inga pengar, eller ja det räcker till mat under jobb veckorna iallafall och jag är så glad att jag kunde hoppa på jobbet efter bara 3 dagar så pengarna kan rulla in på kontot snart igen.

Så jag kollade efter, vad har jag egentligen köpt på resan som jag har tagit hem. Mycket på resan blev väldigt slitet och slängdes innan hemfärd för att slippa övervikt, men detta fick jag med mig hem:

13 linnen/tshirtar - 10 örhängen - 9 presenter - 9 strumpor - 7 nagellack -  6 ringar - 5 trosor - 5 skor - 4 väskor - 3 bodylotion - 3 klockor - 3 usbminnen - 3 halsband - 3 sminkpennor - 2 jeans - 2 miniparfymer - 2 shorts - 2 bh - 1 penselset - 1 plånbok - 1 minispegel - 1 sminkbox - 1 kamera - 1 solglasögon - 1 bikini - 1 clinique set - 1 sjal - 1 hårspänne - 1navelpiercing - 1 foundation                     Har jag glömt något?


Sen har jag slänt mycket under resans gång eftersom allt blir slitet när man inte har mycket att välja på och får använda det ofta. Och jag undrar varför jag är pank?!  hahaha

En fin helg i Åre

Nu är jag tillbaka hos föräldrarna efter en väldans fin helg i Åre med goa vänner och nytt folk man har träffat.
Det har blivit stora middagar, solhäng på torget, vindrickande, fika på Bahnof café tillsammans med de finaste.
Det är denna tid som Åre är mysigast att vara i, lagomt varmt väder och inte en massa turister i byn så man känner lugnet som får en att njuta av Åreluften.
Det blev lite blött efter vattenkriget i Sofies lägenhet


Nu blir jag hos föräldrarna i 2 dagar och bara umgås med dem och vila inför nästa arbetsvecka. På onsdag ska jag kolla på lägenheten inför sommaren i Östersund :)

Tänk att alla blir äldre utom jag..

Så har jag tänkt ofta den senaste tiden, "Tänk att alla blir äldre utom jag". Jag skulle själv kunna räkna mig som att jag fortfarande är 17 år, men i fall man kollar på siffror så fyller jag 21 år i sommar. När jag kollar siffrorna får jag nästan lite ångest, varför ska tiden gå så fort? Hur ska jag hinna med allt jag vill? Så jag räknar mig själv som 17 år så känner jag mig ung.

Jag försöker också tänka "Idag är du yngre än vad du någonsin kommer att vara" och den meningen får mig att fånga dagen och inse att det finns alltid någon som är äldre än mig och att jag har gjort och upplevt mycket, fast att jag inte ens har fyllt 21 år.

Men jag tänker ofta på att livet går fort när jag inser hur mina småsyskon bokstavligen växer ikapp mig. Min lillasyster fyller 18 år idag, hur går det till när jag är 17?!  haha  Och min 6 år yngre lillebror växte om mig för länge sen, det är då man önskar att vi fick vara små igen och bara vara små, vi mot världen.


Bild tagen 2006 - Syskonkärlek

Imorse vaknade jag utvilad. Efter tuffa 7 första dagar på jobbet så fick jag sova oavbrutet i 11 timmar i Emma's (min syster) underbara sköna säng. Sen åt jag frukost och slappade. Jag stack ut på en 8 km lång joggingrunda runt frösön, vilket innebär många backar, mina ben skakade bra några gånger men jag klarade hela vägen :)

Min syster fyller alltså 18 år idag och det firades hos Farfar o Karin med middag och tårta med släkt och pojkvänner.
Och sen förstås var nästan hockeyn det intressantaste för gubbarna medan Syrran öppnade alla sina presenter och vi åt massvis av den supergoda tårtan.En av mina favoritbilder på mig och Emma. Här är vi 6 och 3 år, midsommarafton syns väl, en riktig sommarbild som man blir glad av.

Nu ska jag njuta av en helg i Åre och Järpen med underbara vänner.

Beijing - Resans sista andetag

Ja som ni kanske har märkt så har jag och Caroline nu kommit tillbaka till Sverige efter 4 månader på resande fot i 9 olika länder. Under resan har vi lärt känns oss själva och varandra. Vi har aldrig bråkat eller varit osam vilket har varit en av de bästa sakerna, att vi har kommit så bra överrens fast att vi in princip hr suttit ihop dag och natt i 4 månader.

Jag kom hem till Östersund i söndagskväll och började jobba i torsdags, jag gillar att komma in i vardagen på en gång.
Jag har hunnit gått igenom deklarationen och posten hemma, försökte även få in alla mina nya kläder i garderoben, allt gick inte in så det blir nästa veckas uppdrag.

Många frågar mig vilket som var det bästa landet, men det är så svårt att favorisera just 1 land eftersom vi var i 3 olika kontinenter alltså länderna är så olika men om jag ska rekommendera ett land att prioritera att åka till så är det absolut SydAfrika.Vårat sista stopp på resan var Kina huvudstad Beijing/Peking. Vädret var härligt, blommorna var färg granna i vårsolen.
Vi har promenerat på den Kinesiska muren, kollade sött på pandorna i Beijing Zoo som är ett av världens 10 största zoo:n, Gick igenom den förbjudna staden, drack kinesiskt te och kollade på tecknade får på tv:n.
Kineserna tappade hakan när vi åkte tunnelbana, det fotades och dem spanade in våra skor för att se hur vi kunde vara så långa.På den kinesiska muren som aldrig tar slut...


Cutie Panda


Den förbjudna staden


En fantastisk resa som kommer att sätta sig på minnet och i hjärtat för livet. Alla borde göra en sådan resa. Nu när man har kommit hem kan man sitta och tänka tillbaka och verkligen inse hur stort allting är som man har gjort.
Första kvällen utan Caroline var nästan lite jobbig, jag sov jättedåligt och sedan när jag vaknade undrade jag vart Caroline var.
The Big Trip är nu över men i minnet lever den förevigt.

RSS 2.0