SurfCamp

Jag ar uppe med tuppen! Klockan ar 0730. jag glomde namnligen en pase pa surfbussen igar sa jag skulle ga och hamta den nu, men dem var sen och skulle komma tillbaka strax efter 8 sa jag sitter har och roar mig.

Igar eftermiddag kom vi till ByronBay efter 5 dagars Surflager. Det har varit sjukt skoj och valdigt slitsamt. Vi akte buss fran Sydney i 6 timmar vid varat forsta stopp dar vi surfade i 2,5 dag sen drog vi vidare 3 timmar uppat och stannade ytterligare 2,5 dag pa det stallet och surfade. Surfingen gick sa mycket battre an vad jag forvantade, stod pa bradan pa typ tredje forsoket, riktigt nojd! Sa jag tackar och bockar for att jag hade grundbalansen fran min snowboardakning.



Vi at riktigt mycket mat under dessa 5 dagar, sa jag och caroline har atit upp oss lite! Men nu ar vi inne pa samma backpacker halsostil igen, haha! Vi var aven och paddlade kajak en dag efter formiddagsd surfingen och vi sag vilda kangrusar, det va sa coolt!

Och nu ar vi uppe i ByronBay och vet inte riktigt hur lange vi stannar har. Vi ska vara i Brisbane (ligger ca 2 timmar bilfard harifran) till den 11 februari sa vi har gatt om tid pa oss att ta oss uppat sakta men sakert. Vi kommer att ta lite dag efter dag nu, passa pa att det det lugnt. Idag ar det australia day sa ikvall blir det stort firande med autraliensara!


Detta med otur

Ja nu ar det annu en grej som gor Amanda saaaa (INTE) glad.
min kamera ar trasig, av ingen som helst anledning, den bara kande for att "nae nu ska jag inte funka mer". Sa tillat mig att vara pa samre humor eftersom allt under denna resa gar skit for mig. Mitt bagage forsvinner, min mobil gar sonder, min kamera gar sonder.... vad finns kvar nu som gor att det kan bli varre? vore val om Caroline dog, men da ger jag upp, det ska jag inte nu. imorgon gar jag upp tidigt for att leta reda pa en kamera affar som kanske kan hitta felet, hoppas. annars ar det bara att slanga upp pengarna och kopa ny da, vill inte!

Vi lamnade Olivia och Perth efter harliga 5 dagar dar. Och det var roligt att traffa olivia igen, men denna gang ska det inte ga 2 ar innan vi ses igen. Sista kvallen var vi hemma hos henne och at middag med hennes foraldrar och sen spelade vi en massa biljard som ar min och Carolines nya hit pa denna resa.


Vi har varit i Sydney under 3 harliga dagar och gatt o gatt o gatt. sa vi har nog sett allt dar.
Forsta dagen var vi pa akvarium och ett liknande zoo men att med vissa djur var det inget glas eller galler sa vi fick se koalor och kangrus pa riktigt nara hall.


Andra dagen gick vi pa en gratis rundtur i Sydney och sag Chinatown, Operan, Harbour Bridge och en massa annat. Sen akte jag och Caroline upp i Sydney Tower.


Dag 3 gick vi pa stan och shoppade lite, franomed nu ar det shoppingforbud tills vi kommer till asien, detta ar farligt!
Vi bokade aven ett surfinglager pa 5 dagar sa kommer vi samtidigt mer norrut. Sa vi ska surfa pa olika platser under 5 dagar, ska blir riktigt spannande.

Nu har vi varan andra dag pa den kanda stranden BondiBeach utanfor Sydney. Vi badar i de enorma vagorna och battrar pa brannan och slappar medans vi kan. Imorgon kommer Anna och Malin hit sa da ska vi passa pa att traffa dem innan vi drar ivag pa surfinglagret pa onsdag.

Perth, Australien

I lordags kom vi hit till Perth Australien efter 10 underbara dagar i SydAfrika, vi far se om nagot slar det!
Vi gjorde jattemycket i Kapstaden. Den sista veckan var vi ut pa Hajsafari, fick vara i en bur i havet med hajar runt om kring, riktigt haftigt. Jag var inte sa radd som jag trodde att jag skulle vara.


Sen har vi varit ute pa Cape Point och kollat pa pingviner, jattegulliga.
Langs vagen stotte vi aven ihop med vilda babianer, Vi stannade bilen och dem var precis utanfor. Det var jatte haftigt. en snubbe med bil langre bort lamnade sin bil med framrutan oppen, Den enorma och farliga babianhannen sprang fort till bilen och hoppas in genom rutan ochg borjade leta mat! Det var facinerande att se men inte sa kul for killen med bilen, haha


Cape Point


Vi var ut pa kakstadstur, dar de allra fattigaste bor. det var intressant att se. Nagot sa overkligt men som ar vanligt. Vi traffade manga sota barn som bade kramades och slogs. haha
Vi var ut pa Robben Island och kollade pa fangelset dar Nelson Mandela satt i 26 ar pga sina politiska asikter.

Kakstad - Nelson Mandelas cell


Har i Perth tar vi det lugnt. Vi traffar Olivia, shoppar, solar och badar. Vagorna ar sa hoga sa det ar lite laskigt att bada. haha
Det ar jattekul att traffa Olivia igen, var 2 ar sedan sist men anda kanns allt helt normalt. Jag har ett australienskt nummer, sa vanner om ni vill ha det far ni kommentera.
min mobil blev overkord av en bil har sa den dog, lite sorgligt. Jag har haft den varje dag i 4,5 ar sa det kommer bli jobbigt att slanga den med min separationsangest. Men jag fick Olivias gamla mobil iaf, sa snallt!


Safari och kustvagen

 Jag och Caroline har nu under fredagen och lordagen varit pa safari, det var hur coolt som helst! vi sag noshorningar, giraffer, bufflar, Geparder ja allt, och riktigt nara med.

safarit lag 35 mil fran kapstaden sa vi hyrde bil och det var bara jag som fick kora for Carolines korkort var for nytt, sa det var lite slitsamt att kora sa langt men det gick valdigt bra med tanke pa att det ar vanstertrafik har. Men trafiken ar inte sa stressig har som man kan tro, ar ungefar samma rytm som i sverige.

Sedan pa vagen tillbaka till kapstaden tog vi kustvagen sa man fick se mer an bara motorvagen, det var sa himla vackert.

 
1. Langst ner i Afrika och pa gransen mellan tva hav. 2. Kusten hemmat brevid bilen.



Nu har jag och Caroline kommit tillbaka efter en kakstadstur, dar folk bor i platburkar ungefar, dem lever riktigt fattigt.
Det var intressant att se, svart att forsta hur folk kan leva i sanna forhallanden.
Annars har vi inget mer inplanerat idag, blir nog bara att hanga har ett tag och sedan ata  middag pa varat hostel.

Imorgon ska vi ivag pa hajdykning, alltsa hajbur. Sa vi hoppas pa fint vader och att vi far se en massa hajar. sen pa onsdag ska vi aka och kolla pa fangelset dar nelson Mandela har suttit och pa Torsdag ska vi ner till Guddahops oarna och se pingviner. Sedan pa fredag morgon aker vi over till perth.


Kapstaden ar karlek

Igar eftermiddag fick jag tillbaka mitt bagage! UNDERBART! Det var bara 24 timmar men kandes som en vecka, sa nu har jag alla mina saker igen!
Igar under nyarsafton var vi en svang pa standen sedan va vi och at middag med rumskamrater och kollade in fyverkerierna ochs edan var vi sa trotta att vi decka pa rummet pa en gang. Och pa varat hostel var det varldens drag sa jag fattar inte hur vi somnade men kanske ar somnande nar vaggarna vibrerar? hmm

Idag har vi varit pa stranden och solat,l vi vill bli bruna! men vi har lite tid pa oss men anda! Sedan akta vi till Table Mpuntain, ett berg som ligger mitt i stan, den delar Kapstaden i 2 delar. Och det ar det svettigaste jag har gjort ( Bilder pa resdagboken) i hela mitt liv men det var vart den fina utsikten!
Kapstaden ar sa vackert att man nastan grater och det gar inte att fanga det lika fint pa kort.


Imorgon ska vi upp tidigt for vi ska hyra en bil, kora 30 mil och ga pa safari under 2 dagar som vi har bokat och betalt , det ska bli ritkigt spannande att se vilda afrikanska djur. Och sedan att kora bil i SydAfrika med vanstertrafiken!  WOW

Kom ihag att kolla min facebook och resdagboken.

RSS 2.0