Samma plan men olika vägar

För ett år sedan, gick jag sista året på Åre gymnasieskola. Alla hade sina planer och alla skulle åt olika håll efter studenten. Jag och Jannike hade samma plan men olika vägar. Detta är ett år sedan då vi postar våra aupairansäkningar, jag till Paris och Jannike till USA.


Jag kom iväg den 3 september och Jannike den 3 december. Jag har precis kommit hem från den mest underbara tiden i livet i Paris och Jannike är fortfarande kvar i Washington och har lika lyckliga tider.

Vi har kommit fram till nu efteråt att vi trodde då att vi hade koll och att det var det vi ville, men vi hade ingen koll, vi visste inte vad som sklle hända eller kännas men ingen av oss ångrar vårat oplanerade äventyr.

Jag saknar Jannike hela tiden. Vi sågs senast den 2 september, dagen innan jag åkte och ingen av oss vet när nästa gång blir. Jannike kan bli kvar längre, jag kan åka någonstans. Men jag hoppas jag får krama om henne snart :)

Mitt tips till studenter: Ut och se världen, det finns så mycket att se, lära och uppleva. Gör det nu när du inte har något som håller dig fast. Är du rädd? Du har alla anledningar att vara det om man är rädd genom livet kommer man ingenstans. Friheten behöver upptäckas för att njuta av den!

Träning vecka 22

Jag vill börja detta inlägg med att tacka alla de snälla bloggarna! Jättekul att ni håller med mig i mitt förra inlägg, jag kände för att skriva av mig lite, ni är helgoa och låt ingen trampa på er!

Jag är i oform fast att jag tränar, det är saker jag äter som gör att det går åt fel håll. Jag klarar inte av att bo hemma. haha. Men snart flyttar jag så då blir det mycket lättare...
Jag ska dessutom börja på gym i slutet av veckan, känns kanonbra! Jag har saknat att gymma under min tid i Paris, jag sökte upp lite gym men det var så himla dyrt om man skulle vara medlem utan bindningstid. Jag ska bli medlemJOCKS i Östersund, tränade där en del förra sommaren och jag trivdes bra med det! :)

Veckans motivationsperson:
Melanie Brown (sprice girls medlem)
Hon fick sitt 2:a barn för inte många månader sedan, med en man som inte ville erkänna sitt faderskap träffade Mel B sin dröm man och ryckte upp sig. Tog tag i Spice Girls turné och tränade hårt och åt bra innan premiären och nu ser hon alldeles strålande ut. Go Mel, jag vill ha dessa muskler!

Träning denna vecka:
MÅNDAG:
VILA
TISDAG: Cykling 2,5 mil
ONSDAG: Simmning 1000 m
TORSDAG: Gå tillofrån jobbet 60 min
FREDAG: Bodycykling 30 min + Styrka överkropp 3x10  (GYM)
LÖRDAG: VILA
SÖNDAG: Bodycykling 30 min + Styrka underkropp 3x10 (GYM)

Detta ska också hinnas göras:
Vikarera som lärare (onsdag) - boka biljetter till Paris för sommaren -  
Maila 5 olika personer - Jobba - Fixa mobiltelefonen - Beställa klipptid

Att visa ondska

När man är inne och kollar på det större bloggarna märker man vad elaka personer som finnas där ute.
Jag undrar: Varför gör denne person det?  uppmärksamhet, svaghet, avundsjuka, vill ha makt....  vad är det som gör att en person är elak och inte bara accepterar människor som dem är och är glada för deras liv och framgång.

Jag brukar inte läsa det större bloggarna för dem intresserar mig inte så mycket men om jag är på deras sida någon gång så lämnar jag inte en elak kommentar för det. det är väl onödigt. Jag kan kika igenom lite gamla inlägg och kanske hittar något snällt att skriva om, varför hacka? det är väl bara att lämna sidan om man inte gillar den. ingen kommer till skada.

Jag tycker att det tillhör en del av mobbning. Tyvärr har dagens teknik hjälpt mobbarna att mobba ännu mer och oftare genom mobiltelefon och internet. Men hur rokar man hacka på en person dag in och dag ut? I mina ögonkan inte en sådan person vara lycklig med sig själv, men varför hacka på andra för det?  Är det deras fel att denne inte mår bra?
                                      StinaLee                              BlondinBella                             Kenza

Oftast så är även de elaka kommentarerna anonyma. När dessa personer skriver något elakt så vågar dem inte ens stå för det, vilket jag tycker visar ännu ett tecken på att hacka på någon för att dem själv är svaga.

Jag är glad att jag är en person som är stark nog att vara ärlig mot mig själv och inte hacka på andra människor.
Om jag är avundsjuk på en människa ser jag inte detta som något negativt, då erkänner jag till denne person " jag är avensjuk på dig"   vad är det för fel med att säga det?  Det visar att jag är stark nog att erkänna för mig själv och andra att jag är avensjuk men ändå är glad för dennes person skull och låter mig inte skadas av det.

Det tycker jag ni också ska göra.

Mycket att göra när man är utan internet

Ja så här ser det ut när man inte har varit inne på internet under några dagar.
247 nya inlägg att läsa! Det kommer ta lite tid men kul att läsa vad alla har för sig.


Jag har jobbat några dagar nu, detta är Hiss och Diss just nu:

HISS
- Kontraktet för lägenheten och jobb är klart för sommaren
- Lönen kom igår, mer än vad jag trodde
- Jag har fått dagens ros i Östersundsposten
- Manchester United vann Champions Leage, riktigt spännande match!

DISS
- Mobilen har kraschat, mitt i natten utan anledning.
- Mitt rum är stökigt
- Jag hade en pissdag på jobbet igår


Träning, vecka 20

Oj vi är redan inne på vecka 20, midsommarafton känns inte så långt bort! hehe
Jag är så i oform mer än någonsing, jag har ingen motivation. Men jag har tränat hårt idag fast att jag tyckte det var dö trist. Tips på motivation?

Veckans motivationsbild: Elisa Cuthbert (från tv serien 24)
Varför?: Bilden tycker jag är näst intill en bikinikropp som man borde ha. sund, kurvid, tränad o slank. Det kan inte finnas något fel där...

Min träning denna vecka:
MÅNDAG:
Cirkelträning på dvd 40 min
TISDAG: Jogga 50 min
ONSDAG: Gå tillofrån jobbet = 2 timmar
TORSDAG: Gå tillofrån jobbet =  2 timmar
FREDAG: VILA
LÖRDAG: Powerwalk  60 min
SÖNDAG: Powerwalk 60 min

Nu ska kroppens trimmas och jag ska inte ligga på latsidan. Jag fick lite motivation nu bara av att skriva detta inlägg, riktigt bra!

Grannarnas dag, 17 maj.

Grannarna Norge hade nationaldagen igår den 17 maj. Jag följde med Morfar på en 3 timmars biltur till våra släktingar i det andra landet där alla bar fina folkdräkter och lekte lekar dagen till ära.

Alla har norska flaggan framme.


Norge är ett av de länder som jag tycker har världens vackraste landskap.


Jag tycker vi också borde fira våran national dag mer som Norge. Vi har iallafall fått så att det är en röd dag, men vad gör folk på nationaldagen? Vi firar midsommarafton mycket mer än våran självaste nationaldag.

Min kära lilla Ponny

Jag gjorde en snöhäst igår av snön som kom, all snö smälte bort men snöhästen står fortfarande kvar framför altanen.
Det är nog första gången i mitt liv som jag varit ute i snö den 16 maj.
Nu ska jag och Morfar över till Norge, deras nationaldag idag den 17 maj.

Bloggdesign - Maria

Det var flera månader sedan jag gjorde en bloggdesign. Jag har helt enkelt inte fått några frågor om det eller tagit upp att jag kan hjälpa till. Nu frågade Maria på min blogg om jag kunde hjälpa henne med en header o att välja bakgundsfärg.
Hon ville ha en liknade design som jag har gjort innan så jag visste lite vad hon var ute efter och vi blev båda mycket nöjda.

Kolla in Maria:s blogg HÄR


Jag har själv tagit tag i min egen design som ni ser! Jag är lite osäker på färgen bara...
Vad tycker ni?

Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

Jag vaknade kl 9 av ett ljud, ett igenkännande ljud..  "Men det kan det väl inte va" tänkte jag, det lät som snö som åkte ner från taket, jag sprang upp ur sängen och drog upp rullgardinen, SNÖ! det är den 16 maj och det är ca 2 dm snö!
Jag ska nog ut och bygga en snögubbe, gud har nog tänkt på mig idag som har missat hela vintersäsongen och det är nog bara jag i hela Jämtland som är glad idag!   haha

 

Snö den 14 maj, vinterjacka på!

Det var längesedan jag la ut en outfit bild på mig själv, har inte blivit någon sedan jag lämnade Paris.
Jag håller på att planerar design på min egen blogg, jag är ju inte i Paris längre så ska ändra det o få in lite sommar färger och nya bilder.

OUTFIT
Jacka: H&M
Tröja: Only
Sjal: H&M
Jeans: Roxy
Skor: DinSko
Väska: indiska

Här är altanen imorse kl 10.


Jag blev väldigt förvånad, men ändå fick jag en skön känsla i magen, det var en första snön känsla.. jag fick ju ingen första snö här hemma i vintras, detta va ju inte första snön men fick ändå den känslan på något vis.

Algot är hittat

Försvunne Algot från Sundsvall är nu hittat i Bali - död.
Algot har varit försvunnen sedan han åkte till Bali i Indonesien för 5 veckor sen, hittades död på Kuta beach, öns stora turistort.

Algot flög den 2 april från Oslo via Hongkong till Bali, där hans vänner väntade på honom. Men han dök aldrig upp på vandrarhemmet de hade bokat tillsammans.

Kompisarna blev oroliga och kontaktade Algots mamma som slog larm till polisen på Bali.

En internationell efterlysning gick ut via Interpol och den svenska ambassaden i Indonesien engagerade sig i letandet och Algots vänner har satt upp affischer med foton, flygbolag och inresekontrollen undersöktes.

Algot hittades död redan den 7 april i Bali och har sedan dess legat på bårhus, men det hade blivit något kommunikationsfel mellan bårhuset och polisen så familjen och vänner har inte vetat något.

Jag har känt så medlidande med hans familj, att veta att en så nära är helt försvunnen. Inte använt bankkort, inte varit inne på facebook utan är helt borta och i ett annat land där det blir allt svårare att hitta igen folk. Det är nog en frukansvärd känsla av tomhet som inte går att beskriva.

Jag och många andra hoppades att han skulle sitta på sitt plan hem den 11 maj med sina kompisar som planerat, men han dök inte upp..


En sysselsatt måndag och en slapp tisdag

Jag tycker Hilary Duff är sockersöt på denna bild. Hon verkar må bra nu och har hittat sin plats!

Igår, måndag hann jag med väldigt mycket. Vilket är skönt, jag älskar att ha många bollar i luften och få saker gjort. Igår var en sån dag.

MÅNDAG
* Jag rättade mina 5 recensioner på franska
* Mailade recensionerna till franskaläraren, mailade även två tjejer som jag gör bloggdesign åt.
* Tränade cirkelträning 50 min
* Duscha, sminka, ta på mig kläder
* Åker till stan (Östersund)
* Träffar chefen, pratar om kursen, fyller in lönerapport, planerar jobbdagar i sommar
* Går med mamma till optikern, köper strumpor o grejer till mitt hår och träffar Alicia
* Kollar på en lägenhet (får svar på ons/tors) Jag vill ha den!
* Storhandlar mat med mamma
* HEMMA kl 1845

Jag gillar sådana dagar, fullt upp men inte stressigt och man får bra grejer gjort. Köper strumpor, hur ofta gör man det? precis, så det var nödvändigt. :)
Som sagt får svar om lägenheten imorgon eller i övermorgon, men jag känner att jag gjorde ett gott intryck så jag hoppas hon väljer mig.

Och idag vaknade jag kl 6.30 tack vare pappa jag kände mig lite seg men bestämde mig för att kliva upp. Jag vill inte vända på dygnet nu när jag inte jobbar så mycket, blir jobbigt senare då och dagen blir ju mycket längre fast att jag inte gjort något nödvändigt idag. Sådana dagar älskar jag med och en sån dag är det idag.

Träning, vecka 20.

image270Det gick int så bra när jag körde träningsdvd förra gången, sträckte vaden så jag knappt kunde gå på 3 dagar. haha 

Veckans motivationsbild: Rihanna
Varför: En grym tjej med en grym kropp, jag tror det har mycket med att göra med hennes dansövningar. Dansare har ju världens tur att få en snygg kropp.

min vecka:
Måndag: Cirkelträning (träningsdvd) 50 min
Tisdag: Jogga 40 min
Onsdag: Simning 1000 m
Torsdag: VILA
Fredag: Cirkelträning (träningsdvd) 40 min
Lördag: Promenad 50 min
Söndag: VILA

Jag ska iväg och kolla på en lägenhet i Östersund idag. Wish me luck :)


BagsAndFashion

Jag har hittat en ny sajt där man vill ha precis allt. så KyssJohanna släng er i väggen nu är BagsandFashion här.
Väskor - Smycken - Klockor - Bälten - Håraccessoarer och med mera till mycket bra priser!
Jag tycker ni cokså ska kika in den, klicka på bilden.

image269

Nej till celluliter?

Varför tar fotografer närbilder på kändisar i bikini och sedan gör stora rubriker om att dem har celluliter?
Jag förstår inte grejer, jag tycker att alla kvinnor har det någonstans på kroppen. Mycket eller lite är olika.
Men varför göra denna naturliga grej till något negativt? Vad är det för fel med att ha lite celluliter som är helt naturligt, ofarligt och inte en negativ grej? Jag har hört att man kan minska dem genom att äta rätt, träna och sluta röka men det har ingen roll om man är smal, normal eller tjock dem kan dyka upp ändå. och?
Tjejer visa upp kroppen ni är menade att ha istället för att dölja er på stranden för att tidningarna vill styra världen.
image268
Victoria Beckham - Nicky Hilton - Christina Aguilera - Elita Löfblad - Mischa Barton

Älska ögonen med hjärtan

image267Hjärt solglasögon à la 90-tal är tillbaka till sommaren 2008. Och börjar synas till oika kollektioner.

Hiss eller Diss?
Kommer du köpa ett par?

Jag tycker det är sött på flickor under 8 år sen känns det lite back in the days accesoar. Själv kommer jag inte bära dem denna sommar. Men man förändras och jag kanske tycker dem är jättecoola en annan gång. Men just nu känns det inte som de solglasögona jag köper.

Simning

Nu ska jag snart iväg och möta upp mamma och göra dagens träning. En träning som jag tyvärr inte utför så ofta, simning.
Simning som träning
tar mer i musklerna än vad dem flesta tror. Det är båda bra för muklerna och konditionen, även för dem som har problem med leder, knän, övervikt osv..

Jag har har tränat mycket simning och det är en av det sporter som jag utför bäst och kan mycket teknik om efter mina simträningar under mellanstadiet och mycket simlektioner i början av högstadiet och jag lärde mig även mycket under mina badvaktsutbildningaroch på simskolan har jag jobbat många gånger.

Så här tränar du i olika simsätt:image263

BRÖSTSIM

Tränar: Lår. Bröstens överdel. Överarmar. Övre delen av ryggen. Anklarna.
Tänka på: Ta ut armtag och bentag mycket. Håll ihop fingrar. Vinkla händerna under vattnet för mer fart.

image264

FRISIM/CRAWL

Tränar: Armar. Bröst. Rygg. Mage. Höfter. Lår
Tänka på: Raka ben. Mjuka kontrollerade armar. Kom ihåg att andas, upp med huvet var 3:e är lagomt.

image265RYGGSIM

Tränar: Lår(alla muskler). Armar. Bröst. Rygg. Höfter
Tänka på: Att simma som en groda på rygg är inget simsätt. Håll ihop benen och håll dem raka under sparkarna. Raka armar som går nära örat. Vrid handen under vattnet för mer fart.

image266FJÄRILSIM

Tränar:Magmuskler. Rumpa. Bröst. Rygg. Axlar.
Tänka på:  Glöm inte bort att röra på stjärten, den gör stor del av jobbet med benen. Håll ihop benen. och sväng med armarna ner i vattnet inte plask.

Och något som är med i alla simsätt är uthållighet och kondition. Tänk på att utföra tekniken rätt istället för att göra det snabbt. Om du hellre vill simma fort och inte kan tekniken kan du inte lära dig den rätt, när du lär dig tekniken, görden sakta så kommer farten av sig själv senare. Och tekniken gör även att det kommer gå fortare.  Om du gör fel tar det inte lika mycket och det blir jobbigt och tufft istället.


Träning, vecka 19.

image261Det händer inte så mycket på bloggfronten här hos mig nuförtiden, jag skulle inte vilja kalla det bloggtorka men jag känner som ingen lust att sitta vid datorn, jag har mycket annat att göra.
Jag försöker få tag i min förra franskalärare som varken svarar hemma elle rpå mobilen, blir fler försök imorgon, ska träffa henne och läsa upp franskan medan man fortfarande inte är ringrostig.

Veckans motivationsbild: Catherine Zeta Jones
Varför? Är det inte världens vackraste kvinna?   jo annars är hon inte långt ifrån, 40 år, vacker, natrulig och hon tränar och äter hälsosamt.

min vecka:
Måndag: Cirkelträning (träningsdvd) 40 min
Tisdag: Stavgång 40 min
Onsdag: Simning 1000 m
Torsdag: Cirkelträning (träningsdvd) 50 min
Fredag: VILA
Lördag: Joggning 40 min
Söndag: VILA

Nu ska jag kolla på Jackass, riktigt nice!
Jag måste erkänna att jag saknat mycket program under min tid i Paris och jag älskar att kolla på svensk reklam!

Tre dagar och tre frisyrer

Mitt hår har tagit ganska mycket stryk nu i 3 dagar, så nu ska jag låta det få vila ett dag.
Torsdag(bild1): sommarfesten i Åre och jag ska vara utklädd till hippie och jag gör fuskdreads.
Fredag(bild 2): Jag tar ut mina dreads och ser ut som en trollunge.
Lördag(bild 3):
Håret är duschat och borstat, vanligt människohår men på denna bild även plattat.
image259

Stackars Amandas hår...

Sommarfest i Åre - något att minnas, något att längta till

Sommarfesten i Åre. Alltid den 1 maj. Det är en tradition. Den som inte varit på den måste gå åtminstone en gång i sitt liv, det är något att uppleva och minnas tillbaka på och se fram emot nästa.
Denna gång blev kanonkul den med! Man träffar gamla skolkamrater, nya krumilurer och har kul med allihop!

Svampbob och hans sjöstjärna
image255

Jägaren Anna har HippieKajsa som gissla och målarMia är bara glad
image258

Kanibaler
image256

hippiejag, bratkenneth och hippiehanna
image257

Ett år sedan och samma visa igen

För ett år sedan på detta datum, gjorde jag exakt samma grej som idag. Jag väntar på att tiden ska gå, så jag kan åka till Åre till mina vänner och gå utklädda till sommarfesten på Dippan, Ett helt år sedan, känns så nära men ändå så långt bort...
Vid denna tid hetsumgicks vi vänner för studenten kom allt närmare, jag hade precis fixat jobb och lägenhet till sommaren och var mer förväntans full än någonsin.
Men denna gång ska inte Jannike med oss, hon är fortfaranda på sina äventyr i Washington och JAG SAKNAR HENNE!   rätt var det är så har det gått ett år sen vi sågs sist vännen!

image254
Jannike och Jag. Sommarfesten 2007

RSS 2.0